Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Δύο παράδοξα που θα στοιχίσουν στη χώρα

«Ακούγεται» ειρωνικό, ωστόσο περιγράφει την κατάσταση της χώρας με τον πλέον παραστατικό τρόπο
20 Ιαν 2015 - 03:46
Picture 0 for Δύο παράδοξα που θα στοιχίσουν στη χώρα
«Ακούγεται» ειρωνικό, ωστόσο περιγράφει την κατάσταση της χώρας με τον πλέον παραστατικό τρόπο.
Με δύο λόγια; Οσοι πρέπει να έρθουν στη χώρα, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, το αναβάλλουν, ενώ, αντιθέτως, εμφανίζονται εκείνοι που θα έπρεπε να αποφεύγουμε, με κάθε θυσία.

Προσέξτε:

Μια αποστολή του ΔΝΤ και συγκεκριμένα μιάς ανεξάρτητης αρχής, που λειτουργεί στο πλαίσιό του, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην Ελλάδα μέσα στον Ιανουάριο, αναβλήθηκε. Αντικείμενο της θα ήταν ναδιερευνήσει τους λόγους της αποτυχίας πολλών από τους στόχους που είχαν τεθεί στο πρώτο Μνημόνιο και να αναζητήσει τα αίτια σε επίπεδο Ταμείου.
Ουσιαστικά το ΔΝΤ ήθελε να κάνει την αυτοκριτική του, για να αποφύγει παρόμοια λάθη στο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες. Η ευκαιρία, όμως, χάθηκε, λόγω των εκλογών.

Από την άλλη όμως την επανεμφάνιση τους έκαναν τα distressed funds στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη τους ζήτησαν και είχαν συναντήσεις ακόμα και με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Στ. Παπαδόπουλο.
Τα εν λόγω funds – που επενδύουν, ως γνωστόν, πολύ βραχυπρόθεσμα και εξαιρετικά «πειρατικά» - είναι αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί ενδιαφερόμενοι για τους ελληνικούς τίτλους. Δυστυχώς…
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=209045

Δεν υπάρχουν σχόλια: