Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

TO ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

15Της Μαρίας Γιαχνάκη

Με δάκρυα στα μάτια και γεμάτος πίκρα παρακολουθούσε μέσα από τα κάγκελα του κελιού του ο έκπτωτος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος τον έλληνα πρωθυπουργό με την συνοδεία του να κατεβαίνει προς τον Ναό για να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο.

Το μονοπάτι που οδηγεί από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο προς τον Ναό της Ανάστασης περνάει κάτω από το παραθύρι του κ Ειρηναίου οπότε ήταν εφικτό γι αυτόν να παρακολουθήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ένα μέρος της διαδρομής του.

Ακόμη και αν ήθελε να του φωνάξει να γυρίσει το κεφάλι του να τον δει δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη από την πικρία και το σφίξιμο στο στομάχι.

Ο έκπτωτος πατριάρχης δεν είναι μόνο λυπημένος για την στάση της Ελλάδας που τόσο καιρό δεν δίνει σημασία για την κατάσταση που επικρατεί στο Πατριαρχείο.

Απορεί πως είναι δυνατόν να αγνοεί τις αγοραπωλησίες, αν τον έχουν ενημερώσει οι άνθρωποί του, που σύμφωνα με έγγραφα από το κτηματολόγιο της Ιερουσαλήμ έχουν γίνει εις βάρος του Πατριαρχείου και της χώρας μας και πως ανθρωπίνως ο πρωθυπουργός δεν έδειξε ενδιαφέρον για τον φυλακισμένο Πατριάρχη.

Δεν έχει γνώση για το ότι έχουν παραβιαστεί ανθρώπινα δικαιώματα;

Δεν έχει γνώση για το ότι ένας άνθρωπος είναι κλειδωμένος σε ένα κελί που ήταν Πατριάρχης και σήμερα βρίσκεται στην απομόνωση;

Είναι δυνατόν όλα τα μέσα στο εξωτερικό να μιλούν γι αυτό το θέμα και ο έλληνας πρωθυπουργός να μην ενδιαφέρθηκε να μάθει για αυτόν;

Αυτές είναι οι απορίες ενός ανθρώπου που τα αδέλφια του οι αγιοταφίτες έχουν υποχρεώσει στην απομόνωση προσπαθώντας παράλληλα να καλύψουν τα λάθη που έκαναν για να τον ρίξουν από το θρόνο την  στιγμή που τίποτα από όλα αυτά δεν έχουν αποδειχθεί και την στιγμή που ο άνθρωπος που συνελήφθη πρόσφατα, ο Νίκος Παπαδήμας, ομολόγησε ότι ό,τι έκανε το έκανε μόνος του χωρίς να γνωρίζει ο Ειρηναίος.

Αυτά είχε στο μυαλό του ο κ Ειρηναίος που βρίσκεται μέσα στο Πατριαρχείο και δεν μπορεί να πάει να προσκυνήσει τον Πανάγιο Τάφο γιατί είναι κλειδωμένος και αν καταφέρει να βγει δεν ξέρει αν θα ξαναμπεί μέσα στο κελί του.

Ο άνθρωπος που δεν τον βλέπει το φως το ήλιου και που γίνεται μέρα με την μέρα άσπρος σαν το πανί, που τα χείλη του έχουν χάσει το χρώμα τους και που έχουν γίνει ένα με το πρόσωπο, που είχε ένα θερμοσίφωνο να ζεσταίνει νερό να κάνει μπάνιο και του έκοψαν τα καλώδια από την ταράτσα του Πατριαρχείου, για να κάνει με κρύο νερό μπάνιο για να τον τιμωρήσουν…

Ποιοι; οι αναμάρτητοι αδελφοί του… ή μήπως στις ταράτσες του Πατριαρχείου έχουν κι άλλοι πρόσβαση;

Ντροπή! Ντροπή!

alt

alt

Δεν υπάρχουν σχόλια: