Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Έκλεψαν και έδιωξαν τον νοικοκύρη άστεγο του Κολωνακίου

Έκλεψαν και έδιωξαν τον νοικοκύρη άστεγο του Κολωνακίου
Ραγίζει καρδιές η ιστορία του κυρ Στέφανου, του 62χρονου άστεγου του Κολωνακίου, ο οποίος δέχτηκε… έξωση από το παγκάκι, στο οποίο «έζησε» τα τελευταία χρόνια!

Όσοι έχουν περπατήσει στην Μαρασλή (έξω από τον Ευαγγελισμό) σίγουρα τον έχουν δει να… σκουπίζει τον δρόμο, να στολίζει με μπιμπελό το σπίτι του, γιατί το σπίτι του ήταν για αυτόν αυτό το παγκάκι και να κάνει παρατήρηση σε όσους βρωμίζουν την περιοχή.

Από χθες το πρωί όμως το παγκάκι είναι άδειο. Ο άντρας εκδιώχθηκε αρχικά από τους αστυνομικούς, επειδή δεν είχε χαρτιά και όταν επέστεψε του είχαν κλέψει τα λιγοστά πράγματα του.

«Φαίνεται πως κάποιοι από τους κατοίκους της γειτονιάς δεν ήθελαν να έχουν έναν άστεγο στα πόδια τους. Βλέπεις, εδώ είναι...Κολωνάκι», έλεγαν οι άνθρωποι στα μαγαζιά της περιοχής, που είχαν αναπτύξει μαζί του ένας είδος φιλίας.

«Με έδιωξαν, επειδή δεν είχα χαρτιά. Μου τα είχαν κλέψει, πριν από μήνες, ενώ κοιμόμουν στο παγκάκι», λέει ο κυρ-Στέφανος σε σπαστά ελληνικά μετά την περιπέτεια του και προσθέτει:

«Όταν γύρισα να πάρω τα πράγματά μου, δεν βρήκα τίποτα. Κάποιοι τα άρπαξαν και δεν άφησαν ούτε μία κουβέρτα. Ευτυχώς, κατάφερα να σώσω τα παπούτσια που μου πρόσφερε μία γυναίκα. Σήμερα, θα κοιμηθώ σε αυτό το παγκάκι. Αύριο, δεν ξέρω. Μακάρι να μπορούσα να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Κουράστηκα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: