Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αποθήκη των λαθρομεταναστών ο Έβρος;



Σχόλιο: Αφού δεν υπάρχει μειονότητα και ελάχιστοι μουσουλμάνοι σε σχέση με την Ξάνθη και την Κομοτηνή, ας στείλουμε μερικούς να την έχουμε έτοιμη 

Συνεχίζεται η μεταφορά παράνομων μεταναστών στο Κέντρο Φύλαξης, του Φυλακίου Ορεστιάδος, από άλλες περιοχές της χώρας, όπως από την Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα - Καμμία αντίδραση από την τοπική κοινωνία
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ έχει κατ' επανάληψιν διατυπώσει τις επιφυλάξεις της για τα Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών, μουσουλμάνων κυρίως, που δημιουργήθηκαν στον Έβρο.

Οι λόγοι των επιφυλάξεών μας, έχουν εκτενώς αναλυθεί και δεν είναι αναγκαία η επανάληψή τους.
Και καλά, οι αμετανόητοι οπαδοί της Αριστεράς και της Προόδου, συνεχίζουν να κραυγάζουν υπέρ των παράνομων Ασιατών μεταναστών, αντί να νοιάζονται πρωτίστως για τους Έλληνες.
Οι Δεξιοί όμως γιατί εθελοτυφλούν;
Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ (από το radioevros.gr):
Λίγες ημέρες μετά τη σύγκληση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας για το θέμα της επέκτασης του χώρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας κ. Πασχάλη Συριτούδη, σαράντα περίπου μη νόμιμοι μετανάστες μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Τ. Κ Φυλακίου από τις περιοχές των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας.
«Δεν είναι μόνο οι σαράντα που ήρθαν χτες, αλλά αναμένονται κι άλλοι δεκαπέντε αύριο» δήλωσε στο Ράδιο Έβρος ο κ. Βασίλης Τζιαμπαζάκης, Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας.
«Υπήρχε ενημέρωση ότι θα έρθουν κι άλλοι μη νόμιμοι μετανάστες.
Δεν θέλουμε, όμως, να έρχονται κι άλλοι μετανάστες από την ενδοχώρα καθώς οι συνάδελφοι μας οι οποίοι έχουν αποσπαστεί για να συμβάλλουν στην αποτροπή, δυστυχώς επιφορτίζονται και πάλι με την διαχείριση των μεταναστών, το οποίο είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Βέβαια θα πρέπει να ενισχυθεί το Φυλάκιο με περισσότερο προσωπικό».
Σύμφωνα με τον κ. Τζιαμπαζάκη οι αστυνομικοί στον Έβρο πρέπει να απασχολούνται μόνο με την θωράκιση των συνόρων, προκειμένου να εκμηδενιστεί η εισροή παράνομων μεταναστών στον Έβρο.
Αποτρεπτικά για τους δουλεμπόρους αλλά και τους μη νόμιμους μετανάστες φαίνεται να λειτουργούν η ύπαρξη ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην περιοχή σε συνδυασμό με την κράτηση των μη νόμιμων μεταναστών από τη στιγμή που συλλαμβάνονται.
Σημαντικό ρόλο ενδέχεται να παίξει και ο φράχτης στη Νέα Βύσσα, ο οποίος θα είναι έτοιμος στα τέλη Νοέμβρη.
«Η τοπική κοινωνία έπρεπε να αντιδράσει περισσότερο στην δημιουργία του φυλακίου.
Δεν είδαμε κινητοποιήσεις ούτε από τους τοπικούς φορείς ούτε από τους πολίτες.
Περίμενα μεγαλύτερη αντίδραση» δήλωσε ο κ. Τζιαμπαζάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «το Υπουργείο χαράσσει την πολιτική του και την ακολουθεί χωρίς να παρεκκλίνει στο σχεδιασμό του.
Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία θα είναι ελάχιστα από την δημιουργία και της Υπηρεσίας Ασύλου, γι’ αυτό πρέπει η τοπική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ενεργήσουν πιο δυναμικά».
Τέλος, για το θέμα των Αστυνομικών Σχολών που δεν θα δεχτούν σπουδαστές για τα επόμενα δυο χρόνια ο κ. Τζιαμπαζάκης μετέφερε την ανησυχία των συναδέλφων του, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα αστυνόμευσης.
Το Μνημόνιο και η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει άμεσα την αστυνόμευση καθώς η συντήρηση των οχημάτων της αστυνομίας γίνεται σήμερα με δυσκολία.
Πηγή: Ελεύθερη Θράκη
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: