Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Καταστρέφουν την Πίστη μας.

 

Καταστρέφουν την Πίστη μας.

Εχθές για δεύτερη χρονιά στη σειρά ο Αγιασμός στα σπίτια δεν επετράπη «λόγω της πανδημίας»! Κι ενώ στο παρελθόν και σε όλη την Παράδοση της Εκκλησίας μία πανδημία αποτελούσε ακριβώς λόγο για να γίνει Αγιασμός, ο σημερινός νεοβαρλααμισμός επιτάσσει ότι η ονομαζόμενη «πανδημία του κορωνοϊού» μόνο με την επιστήμη αντιμετωπίζεται!

Αν επιτρέψουμε τούτο να συνεχίσει, σε λίγα χρόνια ο κόσμος θα θυμάται τον Αγιασμό στα σπίτια την παραμονή των Θεοφανείων σαν ένα ξεπερασμένο παλαιομοδίτικο έθιμο, το οποίο η Εκκλησία καλώς απέβαλε γιατί δεν είχε και κάποια σημασία. Τούτα και πολλά άλλα θα σκεφτούν όσο εμείς επιτρέπουμε σήμερα να γκρεμίζονται όλα μπροστά μας. Δεν έχουμε καταλάβει ότι αυτό που επιτρέπουμε σήμερα να συμβεί είναι το αύριο που χτίζεται.

Οι Πατριάρχες και οι Μητροπολιτάδες (οι περισσότεροι εξ αυτών) διαλύουνε την Πίστη μας. Θα πρέπει να το καταλάβουμε και να λάβουμε τα μέτρα μας. Μετά το τρομακτικό πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητρ. Ιεροθέου, ακούσαμε πάλι τον Νεοβαρλααμίτη Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να λέει:

«Θα ήθελα ιδιαιτέρως να τονίσω, αυτή την ώρα, να ακούσουμε τη φωνή και της Πολιτείας και της Εκκλησίας κι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, διότι αποδεικνύεται καθημερινώς ότι το εμβόλιο είναι το μόνο τείχος απέναντι σε αυτή τη αρρώστια. Αυτοί που αρρωσταίνουν σήμερα εάν έχουν εμβολιαστεί περνούν πιο εύκολα, ενώ εκείνοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατακλύζουν τα νοσοκομεία και σε λίγο θα έχουμε έκρηξη στο υγειονομικό πρόβλημα της χώρας. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αυτή τη δύσκολη ώρα, την πανδημία και για να μπορέσουμε να πούμε ότι η σημερινή μέρα θα είναι η τελευταία που γιορτάζουμε με αυτόν τον τρόπο».

Η «φωνή της Εκκλησίας» μας λέει να κάνουμε το ματωμένο διαβόλιο των εκτρωμένων εμβρύων ή η φωνή των οργάνων του Αντιχρίστου; Συστήνει στον απληροφόρητο κόσμο να πάει να εμβολιαστεί με το πειραματικό σκεύασμα το οποίο επεξεργάζεται τα γονίδια του ανθρώπου, αποκρύπτει ότι πεθαίνουν και εμβολιασμένοι και λέει ότι είναι το μόνο τείχος απέναντι σε αυτήν την αρρώστια.

Τόσα ψέματα μαζεμένα και το ερώτημα παραμένει: τι δουλειά έχει αυτός στην θέση του προκαθημένου Τοπικής Εκκλησίας; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Όλοι αυτοί που μας συστήνουν να ακολουθήσουμε τις εντολές του νεοταξίτη Μητσοτάκη της Μπίλντερμπεργκ στενοχωριούνται λέει που δεν γιορτάζουμε τις Εορτές της Εκκλησίας όπως πριν. Μας λέει για παράδειγμα ο Αρχιεπ. Ιερώνυμος: «θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε, αυτή τη δύσκολη ώρα, την πανδημία και για να μπορέσουμε να πούμε ότι η σημερινή μέρα θα είναι η τελευταία που γιορτάζουμε με αυτόν τον τρόπο».

Όταν λέει «με αυτό τον τρόπο» εννοεί τις μάσκες και όλα τα άλλα γελοία μέτρα τα οποία τα έβαλαν για να μας εκβιάζουν. Αυτό εννοεί ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Μία επιφανειακή αλλαγή και όχι τί θα συμβαίνει μέσα μας όταν θα έχουμε απωλέσει την πίστη μας στην Ορθοδοξία.

Εάν εμείς γίνουμε νεοβαρλααμίτες σαν κι αυτόν και χάσουμε την Πίστη μας, μπορεί να πηγαίνουμε στην Εκκλησία και να στεκόμαστε σαν ντουβάρια, ποτέ όμως δεν θα γεννηθεί μέσα μας ο Χριστός, ποτέ δεν θα φανερωθεί στην καρδιά μας.

ΟΝΤΩΣ. Γι’ αυτό αγωνίζεται ο Ιερώνυμος και οι συν αυτώ ομοϊδεάτες του. Για να ‘ρθει μια μέρα που θα «… μπορέσουμε να πούμε ότι η..» κάθε γιορτή «.. θα είναι η τελευταία που γιορτάζουμε με αυτόν τον τρόπο» που ξέραμε.


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: