Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Η κακιά η ώρα;

Αποτέλεσμα εικόνας για ατυχηματα στους δρομους
Είσαι στο αμάξι και μπροστά σου βρίσκεται ένα που έχει το σήμα «παιδί στο αυτοκίνητο». Το αυτοκίνητο το οδηγεί μια κυρία και στο πίσω κάθισμα ένα μικρό κοριτσάκι. Το κοριτσάκι δεν είναι πάνω από 4 ετών. Όχι, δεν βρίσκεται στο ειδικό κάθισμα. Κάθεται στην μέση, προφανώς για να έχει θέα. Αν φρενάρει απότομα, το κοριτσάκι θα τσακίσει το κεφαλάκι του στο παρμπρίζ. Και φυσικά δεν θα φταίει η μητέρα, που μιλούσε οδηγώντας στο κινητό αλλά η … κακιά η ώρα.
Αυτοκίνητο πηγαίνει αργά… προσπαθείς να προσπεράσεις αλλά είναι αδύνατο αφού δεν οδηγεί σταθερά και κάνει μικρούς ελιγμούς. Σε κάποια στιγμή καταφέρνεις να προσπεράσεις. Κοιτάς από τον καθρέφτη και βλέπεις μια ώριμη κυρία να μιλά στο κινητό….Κάτι η ηλικία, κάτι το κινητό, αν συμβεί κάτι, θα φταίει πάλι η κακιά η ώρα.
Στην χώρα μας εδώ και κοντά πενήντα χρόνια έχει διαγραφεί από το λεξικό των πολιτικών και κάθε αρχής η λέξη «πρόληψη». Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αν γίνει κάτι, τότε βλέπουμε αν και πώς θα επέμβουμε. Άλλωστε κυριαρχεί η ψήφος. Είναι δυνατόν να χάσουμε τις ψήφους μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουμε την ζωή και την ακεραιότητα των συμπολιτών μας; και αν είναι συμπολίτες αφού έχουμε και τους δήθεν ευπαθείς και τους «επενδυτές». Ο Προμηθέας μετακόμισε και ήρθε ο Επιμηθέας…. Τόσα χρόνια ασυδοσία, αδιαφορία, ωχαδερφισμός.
Βρέθηκα πριν μέρες στο νοσοκομείο Γενηματάς. Τα νιάτα σακατεμένα από ατυχήματα με μηχανές…. Ξεκανόμαστε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: