τεχνικη ανανηψηςΜία νέα τεχνική ανάνηψης επανέφερε στην ζωή τρεις ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί κλινικά νεκροί για περίπου 40-60 λεπτά.
Το ιατρικό αυτό θαύμα συνέβη την ίδια ημέρα και για τους τρεις ασθενείς.
Ένας από τους τρεις, ο Colin Fiedler, που υπέστη έμφραγμα κι έμεινε 40 λεπτά νεκρός προτού οι γιατροί τον επαναφέρουν στη ζωή με ένα νέο μηχάνημα ανάνηψης, δήλωσε μετά: «είμαι τόσο ευγνώμων που ποτέ δεν θα μπορέσω να εκφράσω πόσο»,όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα idesigntimes.
Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου στην Βικτόρια της Αυστραλίας. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο δοκιμάζει ένα μηχάνημα, το οποίο εφαρμόζει αυτόματα την διαδικασία ανάνηψης κάνοντας μαλάξεις στον ασθενή. Επίσης, χρησιμοποιείται μία φορητή συσκευή πνευμόνων-καρδιάς, ώστε να ελέγχει την ροή οξυγόνου κι αίματος στον εγκέφαλο του ασθενούς και τα ζωτικά του όργανα.
Επίσης, να σημειωθεί ότι εκτός από τους τρεις άνδρες που επανήλθαν στη ζωή, η μέθοδος εφαρμόστηκε σε τέσσερις ακόμη ασθενείς, ενώ το συγκεκριμένο μηχάνημα διατίθεται σε τρία μόλις ασθενοφόρα. Η εταιρεία που το κατασκευάζει δήλωσε ότι θα το παραχωρήσει σε περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Τα αποτελέσματα από τα δύο πρώτα χρόνια δοκιμών έχουν ενθουσιάσει τους ειδικούς, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα εφαρμοστεί η μέθοδος σε όλα τα νοσοκομεία της Μελβούρνης για αρχή.
Δείτε πώς λειτουργεί η επαναστατική αυτή μέθοδος: