Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Δημοσίευμα-σοκ του Guardian: Στο έλεος των ναρκωτικών η Αθήνα των άστεγων-Ναρκομανείς γυναίκες γεννούν στους δρόμους [βίντεο]



«Κανείς δεν γνωρίζει ποιο ήρθε πρώτο: η οικονομική κρίση που διαλύει την Ελλάδα ή το σίσα, το ναρκωτικό που έχει γίνει γνωστό ως η κοκαΐνη των φτωχών; Ωστόσο, εκείνο που όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν είναι ότι το σίσα σκοτώνει. Και με μόλις 2 ευρώ τη δόση, το ναρκωτικό-δολοφόνος έχει γίνει ο διώκτης της Ελλάδας», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian...
Ναρκομανείς το περιγράφουν ως το χειρότερο είδος ναρκωτικής ουσίας, μία πραγματική κόλαση: σου καίει τα σωθικά και αυξάνει την επιθετικότητα σε σημείο πλήρους απώλειας ελέγχου και παραφροσύνης. Είναι, όμως, φτηνό και εύκολο να το βρει κανείς, εξ ου και η δημοφιλία του.

«Το σίσα είναι το προτιμώμενο ναρκωτικό χιλιάδων άστεγων, απελπισμένων Ελλήνων, μία παραλλαγή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, η δυνατότητα της οποίας να ωθήσει τους χρήστες της στα όρια της ανεξέλεγκτης βίας επιτείνεται από τις ουσίες με τις οποίες αναμειγνύεται συνήθως αυτό το συνθετικό ναρκωτικό: οξέα μπαταρίας, λάδια μηχανής, ακόμη και σαμπουάν», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Το χειρότερο είναι πως όχι μόνο είναι ένα ναρκωτικό εύκολα προσβάσιμο, αλλά και εύκολο στην παρασκευή του: κομμένο και ραμμένο για μια κοινωνία που βλέπει ελάχιστο φως στην άκρη του τούνελ.

«Πρόκειται για ναρκωτικό-δολοφόνο, αλλά και για ναρκωτικό που ξυπνάει το δολοφόνο μέσα σου. Μπορεί να φτάσεις να σκοτώσεις χωρίς καν να το καταλάβεις. Και εξαπλώνεται ταχύτερα και από τον ίδιο το θάνατο», αναφέρει μαρτυρία χρήστη σε ντοκιμαντέρ του περίφημου ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας Vice.

Το κακό όμως δεν περιορίζεται εκεί, καθώς η χρήση του εν λόγω ναρκωτικού συνδέεται και με την αύξηση των ποσοστών της πορνείας κατά 40% στις τάξεις των ναρκομανών.

Πιο συγκεκριμένα, το σίσα εντείνει τη σεξουαλική ορμή και θολώνει την κρίση, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ολοένα και περισσότερες εγκυμοσύνες ανάμεσα στις γυναίκες ναρκομανείς, οι οποίες εκδίδονται χωρίς να παίρνουν καθόλου προφυλάξεις. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τη χρονιά που μας πέρασε, δύο εκδιδόμενες γέννησαν στους δρόμους της Αθήνας.

Σοκαριστικά περιστατικά, τα οποία αποτελούν μέρος ενός ολοένα διογκούμενου φαινομένου, άρρηκτα συνυφασμένου με την κρίση, που αποσαρθρώνει συθέμελα την ήδη νοσούσα ελληνική κοινωνία, καταλήγει το δημοσίευμα.

Παρακολουθείστε σχετικό ντοκιμαντέρ για την εξάπλωση του εν λόγω ναρκωτικού στην Αθήνα, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: