Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ! Βολιώτισσα δίνει ΔΩΡΕΑΝ φαγητό σε δεκάδες απόρους και το Υγειονομικό την απειλεί με πρόστιμο..


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΊΤΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ..! 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ..!
Πρωτοβουλία ελπίδας σε εποχές κρίσης είναι το εθελοντικό έργο προσφοράς που αναπτύσσει η Βολιώτισσα Αγγελική Ιωαννίτη και έχει ως αποδέκτες δεκάδες απόρους που βρίσκονται στο Βόλο.


Η ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη Βολιώτισσα, η οποία ασχολήθηκε με την επισκευή ενδυμάτων και πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, έχει αφιερώσει την ζωή της στην κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας πριν από ένα χρόνο την κουζίνα αλληλεγγύης, που προσφέρει φαγητό, δύο φορές την εβδομάδα, σε 60 περίπου αναξιοπαθούντες συμπολίτες. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, η κουζίνα αλληλεγγύης, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της, για να υποδεχτεί ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της πόλης, προσφέροντάς τους ένα πιάτο φαγητό, μα πάνω απ' όλα ελπίδα σε δύσκολες εποχές.

Ο χαρακτηρισμός «Δον Κιχώτης του Βόλου» αποδίδει εύγλωττα την κοινωνική προσφορά της κ. Ιωαννίτη, η οποία έχει κυριολεκτικά αφιερώσει την ζωή της στο συγκεκριμένο πεδίο.

Με την συνδρομή αρκετών συμπολιτών, συντονίζει την παραπάνω πρωτοβουλία, συγκεντρώνοντας τα τρόφιμα που αποτελούν την βάση για την παρασκευή των γευμάτων για τους απόρους. Ο χώρος όπου ζει και εργάζεται είναι ο πυρήνας της παραπάνω προσπάθειας που διευρύνεται διαρκώς. Παράλληλα επιχειρήσεις του Βόλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής προσφέρουν απλόχερα τρόφιμα, λαχανικά, αρτοσκευάσματα, αλλά και γλυκίσματα, τα οποία διανέμονται, εν συνεχεία σε όσους τα έχουν ανάγκη, μέσω της κουζίνας αλληλεγγύης, που φιλοξενείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή μεσημέρι, σε ένα από τα ξύλινα σπιτάκια της πλατείας Πανεπιστημίου, που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου.

Στο σημείο μάλιστα αυτό, η κ. Ιωαννίτη υπογραμμίζει ιδιαιτέρως την συμβολή του Δήμου Βόλου στην όλη προσπάθεια λέγοντας χαρακτηριστικά «απευθύνθηκα στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Απόστολο Παντσά, ο οποίος μας παραχώρησε πολύ πρόθυμα το ξύλινο σπιτάκι όπου μπορούμε πλέον να τοποθετούμε το φαγητό που προορίζεται για τους απόρους. Παράλληλα η κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, μας έδωσε την δυνατότητα όταν έχουμε ανάγκη, να προμηθευόμαστε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου τρόφιμα, για την κουζίνα αλληλεγγύης».

Όπως αναφέρει παράλληλα η ίδια «αυτή την στιγμή διατρέφονται 60 περίπου άτομα από την κουζίνα αλληλεγγύης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρουμε το φαγητό σε σπίτια απόρων, οι οποίοι είτε αδυνατούν, είτε διστάζουν να έρθουν». Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, από 17 έως και 70 ετών είναι οι αποδέκτες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που κάθε Παρασκευή, σημειωτέον, στηρίζεται εξ ολοκλήρου από την ακούραστη συμπολίτισσα, η οποία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων «είμαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όλοι είμαστε στην ίδια κατάσταση, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και έχουμε τις ίδιες ανάγκες».

Ανθρωπος της προσφοράς

Το έναυσμα για την υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε με την συνδρομή μιας ομάδας ανθρώπων, δόθηκε από την ίδια την Αγγελική Ιωαννίτη, η οποία ομολογεί «βλέποντας κόσμο να πεινάει, θέλησα να προσφέρω. Δεν ήμουν μόνη μου σε αυτή την προσπάθεια, διευκρινίζει, συμμετείχαν και άλλα άτομα και στην αρχή ξεκινήσαμε κάθε Πέμπτη την προσφορά φαγητού σε απόρους, αλλά στην πορεία καθιερώθηκε η Τρίτη και η Παρασκευή, την οποία έχω αναλάβει εξ ολοκλήρου εγώ».

Το φαγητό που προσφέρεται απλόχερα παρασκευάζεται κατά βάση από την ίδια αλλά «υπάρχουν και άλλα άτομα που βοηθάνε» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα «υπάρχουν κυρίες που μου φέρνουν μερίδες φαγητού, μαγέρικα τα οποία επίσης μας προσφέρουν φαγητό, φούρνοι μας προσφέρουν αρτοσκευάσματα, μανάβικα μας δίνουν λαχανικά, κύριος από το Βελεστίνο μας προσφέρει γιαούρτι και γαλακτοκομικά προϊόντα, ζαχαροπλαστεία μας δίνουν γλυκά και γενικά ο καθένας προσφέρει ότι μπορεί» υπογραμμίζει η ευαισθητοποιημένη συμπολίτισσα.

Όπως προσθέτει παράλληλα η ίδια «οι περισσότεροι έρχονται στην κουζίνα αλληλεγγύης και προμηθεύονται φαγητό για τους ίδιους ή για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες και άλλων μελών της οικογένειάς τους».
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι υπάρχουν σημαντικά αποθέματα κοινωνικής αλληλεγγύης κι ένα δίκτυο ανθρώπων που έχουν την διάθεση να προσφέρουν χέρι βοηθείας σε όσους χρειάζονται την στήριξή μας. Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, εντείνουν, ωστόσο, τον προβληματισμό της κ. Ιωαννίτη, η οποία τονίζει ότι «καλό θα είναι να δραστηριοποιηθούν και άλλοι συμπολίτες, προκειμένου να αναλάβουν την διανομή φαγητού και άλλες μέρες της εβδομάδας, διότι η Τρίτη και η Παρασκευή δεν είναι πλέον αρκετές».

Διεθνή αφιερώματα

Οι κοινωνικές πρωτοβουλίες προσφοράς της Αγγελικής Ιωαννίτη έχουν γίνει πλέον γνωστές σε όλο τον κόσμο μέσω εκτενών αφιερωμάτων που δημοσιεύτηκαν στους «New York Times» και σε άλλες μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η ίδια, ωστόσο, συνεχίζει με την ίδια πάντα αφοσίωση, δυναμισμό αλλά και σεμνότητα το έργο της, λέγοντας χαρακτηριστικά «γνώριζα κυρίες οι οποίες προσφέρουν έργο, είχα και τον χώρο όπου μπορούσα να μαγειρέψω κι έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια. Στην συνέχεια, προσθέτει η ίδια, άρχισα να απευθύνομαι και σε τοπικά καταστήματα».

Η 65χρονη Βολιώτισσα, η οποία είναι μητέρα πέντε παιδιών, έχει έντεκα εγγόνια και ένα δισέγγονο και εργάστηκε επί πολλά χρόνια στον Καναδά ως μετανάστης, συλλέγοντας εμπειρίες ζωής που αποτέλεσαν την βάση για τις μετέπειτα δραστηριότητές της. Έχοντας αναπτύξει ευρύ πεδίο κοινωνικών δράσεων, είναι επί σειρά ετών μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, συντονίστρια στο ΤΕΜ του Βόλου την συγκεκριμένη περίοδο, μαθαίνει σε αρκετές συμπολίτισσες τα μυστικά του πλεξίματος μέσω της δράσης που υλοποιείται με πρωτοβουλία του συμπολίτη εμπόρου Νίκου Σοφιάδη, συμμετέχει ενεργά στην ανακύκλωση, δράση για την οποία έχει μάλιστα τιμηθεί από τους τοπικούς φορείς, συγκεντρώνει παράλληλα είδη ρουχισμού για τους απόρους και γενικά αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο της στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου δράσης της κουζίνας αλληλεγγύης, η «ψυχή» της συγκεκριμένης προσπάθειας διατυπώνει «θερμές ευχαριστίες στα καταστήματα και τους ιδιώτες που προσφέρουν σε αυτό το έργο. Υπενθυμίζουμε, προσθέτει, ότι κάθε Τρίτη και Παρασκευή, χωρίς κανένα κριτήριο, προσφέρουμε λίγο φαγητό στην πλατεία Πανεπιστημίου με πολύ αγάπη στη 1 το μεσημέρι».

Παράλληλα όμως εφιστά την προσοχή του κόσμου λέγοντας χαρακτηριστικά «επειδή έχει διαπιστωθεί ότι άγνωστοι ζητούν εν αγνοία μας τρόφιμα από καταστήματα και ιδιώτες, επικαλούμενοι την κουζίνα αλληλεγγύης, παρακαλούμε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να έρθουν στο χώρο συλλογής φαγητών, Κοραή 90 ή να καλέσουν στα τηλέφωνα 2421038317 και 6974717412, προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί μου».


ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ..

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ..

ΔΙΑΣΩΣΤΕ ΤΟ...


http://www.greek-national-pride.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: