Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Στο κόκκινο η λειτουργία γυμνασίων και λυκείων μετά την επιστράτευση.



Τις ημέρες τών Πανελληνίων εξετάσεων, στα γυμνάσια επικρατεί οργασμός γραφειοκρατικών εργασιών: γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, καταχώρηση βαθμολογιών τρίτου τριμήνου, καταχώρηση απουσιών και έλεγχος όλων. Αυτό απαιτεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Με τήν επιστράτευση, όλο το προσωπικό τών γυμνασίων βρίσκεται στα εξεταστικά κέντρα όπου οι περισσότεροι για τρεις τουλάχιστον ώρες θα … κοιτιούνται μεταξύ τους – αυτό θα πεί μάτιασμα.

Επομένως, το γυμνάσιο θα πρέπει να λειτουργήσει ΜΟΝΟ με έναν, τον Διευθυντή, αφού ούτε οι υποδιευθυντές εξαιρούνται. Θα πρέπει δηλαδή για τουλάχιστον δέκα ημέρες όλος ο όγκος των γραφειοκρατικών εργασιών να πέσει στους ώμους τών Διευθυντών. Αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ γιατί δεν μπορεί να γίνει.

Έτσι, προβλέπεται μεγάλη καθυστέρηση στην καταχώρηση βαθμολογίας και απουσιών τριμήνου, καθώς και ο έλεγχός τους. Αν υπολογίσουμε και τον χρόνο που απαιτείται να διορθωθούν και τα γραπτά τών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων, που φυσικά αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μετά το πέρας τών Πανελληνίων, βλέπω τους καθηγητές να αυτοεπιστρατεύονται και το καλοκαίρι.

Καλή δύναμη και μπόλικη υπομονή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: