anastasiΟ ανηφορικός Γολγοθάς, η σταύρωση, ο θάνατος και η Ανάσταση. Πορεία δύσκολη με βάσανα και βαρύ κόστος. Πορεία που αντέχεται μόνο με αγώνα και πίστη για την τελική νίκη. Σήμερα θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε μαλθακοί. Λαός του καναπέ που δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα. Το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Δεν πιστεύουμε πια στις δυνάμεις μας. Γίναμε νέο-ρεαλιστές. Δεν τολμάμε την υπέρβαση σε προσωπικό επίπεδο.
Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με φόβο. Ξεχνάμε τις ρίζες μας, αναλωνόμαστε σε ανούσιες δραστηριότητες, γελάμε με τα χάλια μας. Γελούν και οι άλλοι μαζί μας, πιστέψτε μας. Βλέπουν ένα ολόκληρο έθνος, το οποίο με μια του κίνηση μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω με το δαιμόνιο και την αυταπάρνηση που κρύβει στα σπλάχνα του, να κυλιέται στο έδαφος σαν το κουτάβι που περιμένει χάδια από τους αφέντες.
Μέχρι εδώ! Πείτε το στον εαυτό σας. Αποδεχτείτε την αλήθεια μην την ακούτε μόνο. Γίνετε δημιουργικοί, μην περιμένετε τα πάντα από το σύστημα που μας έχει μάθει να πατάμε μόνο κουμπιά για το καθετί. Όποιον βρει απροετοίμαστο η μπόρα θα τον τσακίσει. Η αυτάρκεια βοηθάει στην επιβίωση αλλά και στην νέα αρχή. Οι Έλληνες από το μηδέν δημιουργούσαν εκ νέου αυτοκρατορίες με τα δυο τους χέρια. Δεν περίμεναν από αφέντες, γιατί δεν τους ήθελαν. Ζούσαν ή πέθαιναν ελεύθεροι, αν όχι στο σώμα τουλάχιστον στην ψυχή.
Ο ανήφορος οδηγεί στην ελευθερία. Η ευκολία αυξάνει την εξάρτηση και μετατρέπει τον άνθρωπο σε δούλο. Γι’ αυτό η συγγραφική και τεχνική ομάδα του ΠΥΓΜΗ.gr εύχεται σε όλους καλή Ανάσταση αρχικά σε προσωπικό και εν συνεχεία σε εθνικό επίπεδο.
Η Ανάσταση του καθενός επιβάλλεται εμπρός στα γεγονότα που έπονται. Την λιακάδα μετά την μπόρα θα την ζήσουν μόνο όσοι επιβιώσουν, ενθυμούμενοι εν αρχή την καταγωγή τους, ώστε να κοιτάξουν το θεριό ευθεία στα μάτια χωρίς φόβο, όπως χωρίς φόβο κοιτούσε στα μάτια ο Χριστός τους δικαστές του.
Καλή Ανάσταση, λοιπόν!