Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Αφέλεια ή Προδοσία η ένωση με τους Παπικούς; ~ π. Γεώργιος Μεταλληνός †

 


Αφέλεια ή Προδοσία η ένωση με τους Παπικούς; ~ π. Γεώργιος Μεταλληνός †

*Θα διακηρύττουν πως υπάρχει ισότης και Ένωση! Αυτό έγινε στο Μπαλαμάντ (στο Λίβανο), εννέα Εκκλησίες στο Μπαλαμάντ, το 1993, με πρώτο το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Παπική πλευρά, διακήρυξαν την αμοιβαία αναγνώριση των Μυστηρίων, και επομένως ελεύθερα να κοινωνούν οι Ορθόδοξοι σε αυτούς και αυτοί στούς Ορθοδόξους.

*Προσέξτε τώρα, αυτοί (οι Παπικοί) όταν έρχονται να κοινωνήσουν έχουν της Δευτέρας Βατικανής Συνόδου την απόφαση, αμέσως μας κάνουν εμάς Παπικούς, και οχι εκείνοι γίνονται Ορθόδοξοι. Υπάρχει λοιπόν διπλωματία...

*Και ξέρετε τι κάνανε; Τα κείμενα του παπα-Γιάννη του Ρωμανίδη και τα δικά μου, σε αυτούς τούς διαλόγους ενω τρώγαμε μήνες να κάνουμε αυτά που μας είχαν αναθέσει, δεν τα διαβάζανε ποτέ...

*Μασκαράδες, μασκαράδες συνεχώς... Ε που θα φτάσουμε! Ή ολα για τα οποία αγωνιζόμαστε είναι ψέματα... ή δεν είναι, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ και θα ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ! Με συγχωρείται, ο Θεός μαζί μας...

~ άγιος παπα Γιώργης Μεταλληνός

(μερική απομαγνητοφώνηση Δημήτρης Ρόδης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ένωση με τους παπικούς δεν είναι ούτε αφέλεια, ούτε προδοσία.
Οι αρχι-ρασοφόροι μας ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, οπότε δεν είναι αφέλεια.
Και είναι μασόνοι, όχι χριστιανοί, οπότε δεν είναι προδοσία.
Την προδοσία την κάνουν οι ορθόδοξοι που έχουν ακόμα κοινωνία με αυτούς, που τους ακολουθούν, και που δεν απαιτούν την άμεση καθαίρεσή τους.

Εγώ τους έχω στην συνείδησή μου ως αφορισμένους και αναθεματισμένους όλους τους ήδη, εκτός από έναν. Και δεν εκκλησιάζομαι πουθενά, γιατί τα αυτιά μου και η συνείδησή μου είναι πολύ ευαίσθητα στην μνημόνευση αντιχρίστων μέσα σε ορθόδοξους ναούς... αλλά και στην υποκρισία.
Πως γίνεται να λέει ο παπάς μέσα στον ναό, και δίπλα στην Αγία Τράπεζα, ψέμματα όπως "του ευσεβούς ημών έθνους" και "τον ορθοτομούντα τον Λόγον της Αληθείας";;; Ή το "άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών", και τόσα άλλα;;; Αν υπήρχε συνείδηση στους παρευρισκόμενους, θα είχαν αδειάσει όλους τους ναούς. Αν όχι από αηδία για τα ψέματα που λέγονται προς τον Θεό, από ντροπή για τους εαυτούς τους.

Για τους αρχι-ρασοφόρους, αφού δεν τους καθαιρεί ο λαός, ας τους καθαιρέσει ο Θεός.
Ένας τους να μη μείνει ζωντανός.
Και αν κάποιοι μείνουν, να δώσει ο Θεός να πέσουν στα χέρια μου, για να μάθουν ποια τύχη είναι χειρότερη από τον θάνατο.