Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Μεγάλη νίκη των Ελλήνων Αμβούργου σχετικά με την ονοματοδοσία δημόσιου χώρου προς τιμήν του Μουσταφά Κεμάλ

  • (Φωτ.: Karsten Bergmann / pixabay.com)
Με συντονισμένες κινήσεις και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αμβούργου φαίνεται ότι οι ελληνικές ομογενειακές κοινότητες και σύλλογοι της γερμανικής πόλης κέρδισαν τη μάχη ώστε τελικά να μην δοθεί το όνομα του Μουσταφά Κεμάλ σε δημόσιο χώρο στην Περιφέρεια του κέντρου της.
Η χθεσινή παρέμβαση των ελληνικών οργανώσεων στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου (Hauptausschuss der Bezirksversammlung Hamburg-Mitte) ήταν καθοριστικής σημασίας.
«Την Τρίτη, 3/12/2019, καταθέσαμε εκ νέου ερωτήματα και ζητήσαμε από τα μέλη της να λάβουν υπόψη τους τόσο την γραπτή ένστασή μας, όσο και το ρεπορτάζ του πρώτου καναλιού της Γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD) στην εκπομπή ''Titel Thesen Temperamente“ της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου 2019, που αναφέρεται στον ρόλο του Μουσταφά Κεμάλ. Στη συζήτηση που ακολούθησε στην Επιτροπή τοποθετήθηκαν τα κόμματα αρνητικά στο αίτημα και αποφασίστηκε ομόφωνα, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του δεν είναι αρμόδιοι να ασχοληθούν με αυτό το θέμα. Το αίτημα, κατόπιν αυτού, δεν θα συζητηθεί περαιτέρω στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η απάντηση στον αιτούντα σύλλογο θα είναι αρνητική» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου των Αμβουργέζων Ελλήνων, όπως αποκαλούν τον άτυπο φορέα τους.
Επίσης, μεταξύ άλλων, στο δελτίο Τύπου τους ευχαριστούν το Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Αμβούργου για τις ενέργειές του σχετικά με το θέμα αυτό καθώς όλες τις οργανώσεις, κοινότητες, ομοσπονδίες, αλλά και απλούς πολίτες από όλα τα μέρη του κόσμου και την Ελλάδα, που στήριξαν τις προσπάθειές τους.
  • Διαβάστε εδώ το δελτίο Τύπου του άτυπου φορέα.
  •  http://www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: