Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Άγιος Ανώνυμος Κρητικός Νεομάρτυρας



 (; - 1811)


Βιογραφία
Ο Νεομάρτυρας αυτός ήταν από την Κρήτη και γεννήθηκε από γονείς ευσεβείς. Είκοσι χρονών βρέθηκε στη δούλεψη ενός Τούρκου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Κάποια νύκτα, ο Τούρκος αυτός, θέλησε να εκμεταλλευτεί τον νεαρό. Τότε ο ευσεβής νέος αρνήθηκε και πάνω στην απελπισία του μαχαίρωσε τον Τούρκο με αποτέλεσμα αυτός να πεθάνει.

Την επομένη μέρα οι φίλοι του σκοτωμένου Τούρκου, μόλις άκουσαν το γεγονός, συνέλαβαν τον νεαρό χριστιανό και τον πήγαν στον δικαστή. Αλλά επειδή δεν υπήρχε μαρτυρία σε βάρος του τον άφησαν ελεύθερο.

Μετά δύο μέρες όμως, τον συνέλαβαν πάλι και αφού τον βασάνισαν σκληρά, ομολόγησε όλη την αλήθεια. Τότε ο δικαστής του πρότεινε, για να σώσει τη ζωή του, ν' αρνηθεί τον Χριστό και να γίνει μουσουλμάνος. Ο Νεομάρτυρας απέρριψε την πρόταση του δικαστή και με θάρρος ομολόγησε πως γεννήθηκε, είναι και θέλει να πεθάνει χριστιανός. Τότε μια από τις μέρες του Ιουλίου το 1811 μ.Χ., τον θανάτωσαν με απαγχονισμό. Δύο μέρες έμεινε το τίμιο λείψανο του στην κρεμάλα, κατόπιν το κατέβασαν και το έχωσαν στην άμμο. 

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;


Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, για την σχέση μεταξύ... επιστήμης και πίστης στον Θεό.....

Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ..
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο...
διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.

Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: ο.. .. Θεός..

Καθ.: Σωστά.. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Φοιτ.: ...

Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.

Καθ..: Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;
Φοιτ.: ...

Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.

Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ..: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.

Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Φοιτ.: Ναι.

Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.

Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.


Φοιτ: Κύριε καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.

Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.

Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...

Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;

Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως.. Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ μου;

Φοιτ.: Κύριε, θέλω να καταλήξω ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική...
Καθ..: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;

Φοιτ.: Κύριε καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε καθηγητά, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα, αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου κάτι, κύριε καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.

Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ..

Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκεται την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: ..

Φοιτ.(προς την τάξη): Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του κ.καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του κ.καθηγητή; Κανένας. Άρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτόκολλου, η επιστήμη μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.

Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε.. Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά..

Το όνομα του νεαρού φοιτητή ήταν ALBERT EINSTEIN.

Aπό το ΧΑΛΚΙΔΑ online

ΠΑΤΕΡΑ ΕΣΥ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΣ!!!



altΟδηγώντας σε μια μεγάλη λεωφόρο, μπροστά στα μάτια μιας κυρίας έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένας νέος. Με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, έβαλαν στο αυτοκίνητο της το παλικάρι, περιπου 20 ετών, να το μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο..

Το παλικάρι αιμοραγούσε, η κυρια έφτασε στο νοσοκομείο όσο πιο γρηγορα μπορούσε.. οι τραυματιοφορείς της βάρδιας το πήραν μέσα. Μπήκε μαζί τους και η κυρία, για να μάθει ποιος ειναι, και να ειδοποιησει τους συγγενείς του. Οι γιατροι της βάρδιας διέγνωσαν πως έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο. Ειδοποίησαν τον χειρουργο, ο οποίος για να τον χειρουργήσει ήθελε 1000 δολάρια. Το είπαν στην κυρια η οποια τους ειπε τι ακριβως συνέβη και οτι δεν γνωριζε το παλικάρι..

Εξηγησαν στον γιατρο αλλά αυτός ανένδωτος, ηθελε τα χρήματα..

Η κυρια βλέποντας το παλικαρι να αργοπεθαίνει.. ειπε: Ξεκινηστε να το σώσετε και πάω να σας φέρω τα χρηματα..

Η κυρια πράγματι έφερε τα χρηματα και τοτε ήρθε ο γιατρός..

Όμως τι ειρωνεια!! Τι οδυνηρο παιχνιδι του φύλαξε αυτη τη νυχτα η αγάπη του για τα χρήματα...

Με το που ειδε το παλικαρι, έμεινε ακίνητος, κιτρινισε, άσπρισε πήρε το χρώμα του νεκρού.. Έπεσε πάνω στο παιδι ουρλιάζοντας... Και το παιδι ειπε τις τελευταίες του λέξεις.:

-Πατερα με σκότωσες και ξεψύχησε..

Η κυρια συγκλονισμένη από αυτο το συμβαν πεταξε τα χρηματα στα μουτρα του γιατρου και του είπε:

-Πάρτα, να κανεις την κηδεία του παιδίου σου...

Σημειωτέον πως ήταν το μονο παιδι που είχε...
πηγή

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΥΣ


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ:   
Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονας διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:


-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».


-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!) 


-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία». 


-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. 
 

Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».  

Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας
ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης. 
 

Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και
κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά. 
 
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα
διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης! 
 
Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος,
 Ηρόδοτος, Ιπποκράτης,< /B> Πυθαγόρας και Όμηρος  ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.  
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...

Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης

Σχόλιο
Αν δείξεις στους τούρκους τα μπροστινά σου θα σου δείξουν τα πισινά τους, είπε ο Γέρος του Μωριά. 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ, ΕUROVISION, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑ, ΑΦΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! ! ! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΑΛΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …






Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΪΩΝ
1. Ἀναφορικῶς μὲ τὴν λαίλαπα τῶν πυρκαϊῶν καὶ τὴν μετατροπὴν τῆς Ἑλλάδος, ἀπὸ τὶς πυρκαϊὲς καὶ τὰ ἐπακόλουθα των, σὲ Σαχάρα ἔχομε ἀναπτύξει ἐπανειλημμένως εἰς τὸ περιοδικό μας «Φωτεινὴ Γραμμή» τεῦχος 33, σελ. 87 καὶ τεῦχος 37, σελ. 153.
Παρακαλοῦνται οἱ φίλοι ἐπισκέπτες τῆς ἱστοσελίδος μας, καθὼς καὶ οἱ ἐπισκέπτες ἄλλων σοβαρῶν καὶ δυναμικῶν ἱστοσελίδων, οἱ ὁποῖες ἔχουν τὴν εὐγενῆ καλωσύνη καὶ ἀναρτοῦν κείμενά μας, νὰ ἰδοῦν ὅλα αὐτὰ τὰ κείμενά μας.
2. Ὅμως, τὸ πρόβλημα εἶναι ὑπαρκτὸ καὶ δὲν ἔχουν ληφθῆ μέτρα γιὰ ἐξοπλισμὸ καὶ ἐπάνδρωσι τῆς Πυροσβεστικῆς Ὑπηρεσίας, διότι προφανῶς οἱ ἰθύνοντες καὶ οἱ «ἀετονύχηδες» συνεργάτες τους-«πατριάρχες» τῆς διαπλοκῆς δὲν λαμβάνουν γιὰ μίζες ἀμύθητα ποσά, ὅπως μὲ τὶς ἀγορὲς τοῦ αἰῶνος γιὰ ἄχρηστο πολεμικὸ ἐξοπλισμό (ὅπου ὑπάρχουν «χοροὶ» δεκάδων καὶ ἑκατοντάδων ἑκατομμυρίων εὐρώ) ἢ τὰ ἄλλα δημόσια ἔργα (ἀπὸ τὰ ὁποῖα λαμβάνουν οἱ «μιζαδόροι» ἰθύνοντες τεράστια λαδώματα, ποὺ ἐπαρκοῦν ἀκόμη καὶ γιὰ τὰ τρισέγγονα καὶ τετρασέγγονα τους).

Η ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΣΑ   ΜΟΜΑ καὶ
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ
«ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ» ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ -ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΩΝ
1. Τὰ δαιμόνια τῆς φιλαργυρίας, τῆς φιλαυτίας, τοῦ φιλοτομαρισμοῦ καὶ τοῦ μόνιμου «βολεύματος» ἦσαν κυρίως τὰ κίνητρα τῶν ἰθυνόντων καὶ τῶν «πατριαρχῶν» τῆς διαπλοκῆς καὶ «ἀετονύχηδων», ποὺ δροῦν στὰ παρασκήνια καὶ ἔκαναν τὸ πᾶν νὰ καταργήσουν τὴν ΜΟΜΑ, ποὺ κατεσκεύαζε ἄριστα καὶ σὲ πολὺ χαμηλὸ κόστος σοβαρότατα ἔργα ὑποδομῆς.
2. Σὰν νὰ μὴ ἔφθαναν τὰ πολλαπλάσια ποσά, ποὺ καταβάλλονται γιὰ εὐτελῆ, ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον, δημόσια ἔργα, ἔδωσαν (παραθέτουμε μόνον ἕνα παράδειγμα ἀπὸ τὰ ἄπειρα) καὶ προσφάτως οἱ ἀθεόφοβοι ἰθύνοντες, χάριν τῆς μίζας, κονδύλι τουλάχιστον 37 ἑκατ. Εὐρώ, στὴν ἀνάδοχο ἑταιρία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, γιὰ τὸ ἔργο «Κατασκευὴ Ὑποδομῆς ἀπὸ τὸ 14ο ἕως τὸ 25ο χιλιόμετρο, Μεγάλη Σήραγγα τῆς Νέας Σιδηροδρομικῆς Γραμμῆς Ὑψηλῶν Ταχυτήτων Λιανοκλάδι - Δομοκός», πρὶν κὰν γίνει τὸ ἔργο! (Ἐφημερίδα Ἐλευθεροτυπία 11.7.2011).
3. Δέον νὰ σημειωθῇ, ὅτι οἱ ἀνάδοχοι-ὑπεργολάβοι συστήνουν μὲ συνεργάτες των πληθώρα ἄλλων ἐργολαβικῶν ἑταιριῶν, οἱ ὁποῖες μὲ τὴ σειρά τους ἀναθέτουν τὴν ἐκτέλεσι τῶν ἔργων σὲ μηχανικοὺς-βιοπαλαιστές, ποὺ μία ζωὴ ἀγωνίζονται νὰ βγάζουν τιμια τῶν ἄρτον τὸν ἐπιούσιον μὲ τὸν ἱδρῶτα των. Ἀφοῦ ὁλοκληρώσουν τὰ ἔργα αὐτοὶ οἱ βιοπαλαιστὲς-ὑπεργολάβοι, πηγαίνουν νὰ ἐξαργυρώσουν τὶς προχρονολογημένες ἐπιταγές, τὶς ὁποῖες ὅμως εὑρίσκουν ἀκάλυπτες, ἀλλὰ δὲν δύνανται νὰ κάνουν ἀγωγές, διότι οἱ πατριάρχες τῆς διαπλοκῆς ἔχουν ἤδη πτωχεύσει τὶς σκοπίμως ἱδρυθεῖσες ὑπεργολαβικὲς ἑταιρἰες. Ἔτσι τοὺς μένουν οἱ ἀκάλυπτες ἐπιταγὲς ἀπλήρωτες, γιὰ νὰ ταπετσάρουν τοὺς τοίχους τῶν γραφείων τους, μέχρι ποὺ νὰ τὰ κλείσουν, ἀδυνατοῦντες νὰ πληρώσουν φόρους, ἀσφάλιστρα ἐργαζομένων, ἐνοίκια καὶ λοιπὰ ἔξοδά των…
          4. Ἄν ὑπῆρχε χρηστὸ κράτος δικαίου καὶ ὄχι μιζαδόρων, κομπιναδόρων καὶ «πατριαρχῶν» διαπλοκῆς καὶ ἄν δὲν ἦσαν λαδιάρηδες οἱ νομοθέτες καὶ διοικοῦντες, θὰ ἔπρεπε νὰ τίθεταιπροϋπόθεσις πρῶτον νὰ προσκομίζουν ἐξοφλητικὲς ἀποδείξεις τῶν ὑπεργολάβων, ποὺ πραγματικὰ διεκπεραίωσαν τὸ ἔργο, καὶμετὰ νὰ ἐξοφλοῦντο οἱ κομπιναδόροι ἀνάδοχοι.
          Ὅλες αὐτὲς οἱ λεπτομέριες δὲν λαμβάνονται ὑπ’ὄψιν ἀπὸ τοὺς νομοθέτες καὶ τὴν φαύλη διοίκησι, διότι δὲν δύνανται νὰ κάνουν διαφορετικὰ ἀπὸ τὶς προτροπὲς τῶν ἐντολέων των…
          5. Οἱ μικρὲς τιμωρίες, ποὺ ἐπιβάλλουν ἐνίοτε οἱ νομοθέτες καὶ ἡ διοίκησις-ἐκτελεστικὴ ἐξουσία, καταντοῦν «τὶ μωρίες», ἐφαρμοζομένης ἀπολύτως τῆς θεωρίας τοῦ μαθητοῦ καὶ φίλου τοῦ Σόλωνος Ἀνάχαρσι (6η ἑκατοναετία πρὸ Χριστοῦ):«λοι ονθρώπινοι νόμοι μοιάζουν μέ δίκτυ ράχνης, πού πιάνει λα τά μικρά ζουζουνάκια καί λα τά μεγάλα τά φήνει καί διαπερνον».
Περισσότερα ἴδατε ἐκτενῶς στὴν ἱστοσελίδα μας
«Σὲ ποιοὺς κολοφῶνες δόξης θὰ μπορούσαμε νὰ ἤμαστε & ποῦ καταντήσαμε μὲ τὴ πολιτικὴ σαλαμιοῦ» ἀπὸ 1.7.2011.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
1. Ἀντὶ οἱ ἄφρονες, ἀνεγκέφαλοι, ἀνίκανοι καὶ φαῦλοι ἰθύνοντεςνὰ μετεκπαιδεύσουν σωστὰ τοὺς χιλιάδες «περιεργαζόμενους» τεμπέληδες, ποὺ διόριζαν κατὰ κόρον στὴν Ὀλυμπιακή, τὸν ΟΣΕ, τὸν ΟΤΕ, τὴν ΔΕΗ καὶ σὲ πληθώρα ἄλλων «ὑπὸ διάλυσι» κρατικῶν φορέων καὶ ἀπομυζοῦσαν σὰν λαίμαργες βδέλλες τὸν ἱδρῶτα τοῦ βαρύτατα φορολογουμένου ἑλληνικοῦ λαοῦ, τὰ τεράστια κονδύλια τῆς ΕΟΚ καὶ τῆς Ἑνωμένης Εὐρώπης καθὼς ἐπίσης καὶ τὰ τεράστια θαλασσοδάνεια, τοὺς κρατοῦν τώρα, μέχρι νὰ τοὺς «ἀποσπάσουν» σὲ κάποια ἄλλη ὑπηρεσία, στὸ περιθώριο, ἐκτὸς ἐργασίας ἀλλὰ συνεχίζουν νὰ τοὺς μισθοδοτοῦν χωρὶς κἄν νὰ ἀπασχολοῦνται ἐπὶ τόσο καιρό….
2. Στὴν Γερμανία, ὅπου ὑπάρχει χρηστὸ κράτος δικαίου καὶ δὲν ἐπιπλέουν καὶ ἀναδεικνύονται οἱ «φελλοί», οἱ παλλακίδες, οἱ ἀνώμαλοι, οἱ «πατριάρχες» τῆς διαπλοκῆς καὶ οἱ ἀετονύχηδες, ἀλλὰ ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον πρυτανεύει ἡ ἀξιοκρατία, δὲν συμβαίνουν τέτοια παρατράγουδα.
Ὅταν κατέρρευσε ὁ ὑπαρκτὸς σοσιαλισμός, οἱ κρατικὲς ἐπιχειρήσεις, ὡς π.χ. τὸ περίφημο ἐργοστάσιο ὀπτικῶν εἰδῶν, μικροσκοπίων κ.λπ JENA, δὲν ἦτο δυνατὸν νὰ ἀνταγωνισθοῦν τοὺς Ἰάπωνες, Κορεάτες καὶ Κινέζους καὶ ἔκλεισαν. Αὐτοὺς τοὺς ἄριστους τεχνικοὺς δὲν τοὺς ἄφησαν οἱ Γερμανοὶ νὰ κάθωνται καὶ νὰ τοὺς πληρώνουν, ἀλλὰ τοὺς ἔδωσαν σκάλες, πριόνια, ψαλίδες καὶ τοὺς ἔβαλαν π.χ. νὰ κόβουν τὰ κλαδιά, ποὺ ἐμπόδιζαν τὰ φανάρια τῶν δρόμων καὶ τὰ σήματα τῶν πινακίδων, ὥστε νὰ ἀποφεύγωνται τὰ ἀτυχήματα…
3. Οἱ «κουτόφραγκοι» Γερμανοὶ τοιουτοτρόπως ἀπησχόλησαν ὅλο τὸ ἐργατοϋπαλληλικὸ προσωπικὸ μετατρέποντες τὴν πρώην Ἀνατολικὴ Γερμανία σὲ ἕνα ἀπέραντο ἐργοτάξιο καὶ σὲ ἔργα ὑποδομῆς καὶ δὲν δημιούργησαν βιομηχανίες τεμπέληδων, ἀργόσχολων καὶ παρασίτων, ὅπως στὴν Ἑλλάδα…
4. Τοιουτοτρόπως προσήρμοσαν ἀμέσως καὶ τὴν Ἀνατολικὴ Γερμανία, γιὰ νὰ ἐπεκταθῇ καὶ ἐκεῖ τὸ οἰκονομικὸ θαῦμα.
5. Ἀλλὰ οἱ Γερμανοὶ πολιτικοὶ καὶ ἐν γένει ἰθύνοντες δὲν εἶναι «βολευτές» καὶ δὲν κόπτονται νὰ βολεύουν τὸν ἑαυτό, οὔτε τὰ διάφορα κομματόσκυλα, γιὰ νὰ μετατρέπωνται σὲ λαίμαργες βδέλλες, ὅπως εἰς τὸ μεγάλο «κηφηνεῖο» ἡ Ἑλλάς. Οἱ Γερμανοὶ ἰθύνοντες ἐμφοροῦνται ἀπὸ πατριωτισμό, κοινωνικὴ εὐαισθησία, καὶ ὄχι ἀναλγησία. Γι’ αὐτὸ μετέτρεψαν τὴν Γερμανία σὲ «ἀτμομηχανή» τοῦ συρμοῦ, ποὺ λέγεται Ἑνωμένη Εὐρώπη.
ΠΥΡΚΑΪΕΣ
Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
1. Ἐνῷ στὴν Ἑλλάδα χρειαζόμεθα πολλαπλάσιο σωστὸ ἐξοπλισμὸ μέσων πυροσβέσεως καὶ διπλάσιους πυροσβέστες,συνεχίζουν νὰ σπαταλοῦν τοὺς ἐθνικοὺς καὶ κοινοτικοὺς πόρους καὶ τὰ θαλασσοδάνεια γιὰ τοὺς τεμπέληδες τῆς Ὀλυμπιακῆς, τοῦ ΟΣΕ καὶ τῶν ἄλλων κρατικῶν φορέων καὶ οἱ ἀπασχολούμενοι γιὰ τὴν πυρόσβεσι νὰ μὴ ἐπαρκοῦν γιὰ νὰ δημιουργῶνται τρεῖς «βάρδιες».
2. Στὰ κρατικὰ νοσοκομεῖα τὸ ὑπηρετοῦν προσωπικὸ νὰ μὴ ἐπαρκῇ καὶ ἐὰν δὲν ἔχει κανένας νὰ πληρώνῃ «ἀποκλειστικὲς» νοσοκόμες, δὲν ἔχει τὴν δυνατότητα νὰ ἔχῃ ἐγκαίρως, οὔτε ἕνα ποτήρι νερό.
Οἱ περιορισμένοι πόροι γιὰ τὴν ὑγεία νὰ σπαταλῶνται γιὰ μηχανήματα καὶ λοιπὸ ἐξοπλισμό, πληρώνοντας πολλαπλάσια ποσά ἀπ᾿ ὅ,τι ἡ πραγματικὴ ἀξία τους καὶ ἀπ᾿ ὅ,τι πληρώνουν ἄλλα νοσοκομεῖα ἄλλων χωρῶν, ὅπου ὑπάρχει ἡ ἀξιοκρατία καὶ ἡ χρηστὴ διοίκησι. . .
3. Ἀκόμη καὶ ὁ κ. Μητσοτάκης, ποὺ ἦταν ὑπὲρ τῆς ἰδιωτικῆς πρωτοβουλίας, ἐδιόρισε τὸν γαμπρὸ τοῦ φίλου του Μπακατσέλου, τὸν κ. Εὐάγγελο Βενιζέλο, ὡς σύμβουλο τῆς Ὀλυμπιακῆς μας, προσθέτοντάς του ἄλλη μία ἀργομισθία στὶς τόσες ἀργομισθίες καὶ πηγὲς εἰσοδήματος, ποὺ εἶχε ὁ κ. Εὐάγγελος Βενιζέλος…
4. Ἀπεναντίας χιλιάδες λαμπροὶ ἐπιστήμονες ἀδυνατοῦντες νὰ εὕρουν κάποια ἐργασία στὴν μητέρα Ἑλλάδα, ἀναγκάζονται καὶ παίρνουν τὰ «μάτια» τους καὶ φεύγουν στὶς ξένες χῶρες, ὅπου κατορθώνουν διὰ τῆς ἀξιοκρατίας νὰ ἀναδεικνύωνται καὶ νὰ ἀριστεύουν, διότι, δυστυχῶς, τὶς καίριες θέσεις στὴν Ἑλλάδα τὶς καταλαμβάνουν σὰν τὰ μανιτάρια κατὰ χιλιάδες ἀνθρωπάκια μὲ κομματικὲς ταυτότητες καὶ κλίκες τῶν ἑκάστοτε ἰθυνόντων. Αὐτονόητο εἶναι αὐτὰ τὰ ἀνθρωπάκια, ποὺ ἀναρριχῶνται στὶς ὑψηλὲς θέσεις, ὡς σύμβουλοι, ὄχι μόνο δὲν ἀποδίδουν, ἀλλ᾿ ἀπεναντίας ἐμποδίζουν καὶ μερικοὺς, ποὺ ἔχουν ἱκανότητες καὶ «μεράκι» νὰ ἐργασθοῦν γιὰ τὸ καλὸ τοῦ τόπου («…ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν. Ματθ. 23, 14).)…
5. Ἀνεγκέφαλοι καὶ ἀχρεῖοι νομοθέτες καὶ ἡ ἐκτελεστικὴ ἐξουσία, παραβλέποντας, στὴ πράξι, τὴν δυστυχία τοῦ Λαοῦ, συνεχίζουν νὰ εἶναι παράνομοι Ἰοῦδαι, μὴ βουλόμενοι συνιέναι, καὶ νομοθετοῦν ἀγρίως ἐναντίον τοῦ Λαοῦ, ἐνῷ ἀντιθέτως «εὐλογοῦν τὰ γένια των».
Παραδείγματος χάριν γιὰ τὸ Β’ τρίμηνο τοῦ 2011 μὲ κοινὴ ὑπουργικὴ ἀπόφασι τοῦ Ὑπουργοῦ Ἐσωτερικῶν Χάρη Καστανίδη καὶ τοῦ ἀναπληρωτοῦ Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν Φίλιππου Σαχινίδη κατανεμήθησαν ἄλλα 13.504.656 εὐρώ (!) στὰ πολιτικὰ κόμματα:
ΠΑΣΟΚ :                                 5.436.332,61
ΝΔ :                                          4.249.890,51
ΚΚΕ :                                        1.306.274,48
ΛΑΟΣ :                                    1.089.378,37
ΣΥΡΙΖΑ :                                     972.624,83
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ :   450.155,20

(Πηγή: www.athina984.gr).
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ καὶ ἄλλες περιπτώσεις
1. Ὑπάρχουν λαμπροὶ νέοι, ποὺ ἀγαποῦν τὴν μητέρα Ἑλλάδα καὶ ἰδεολογικῶς προσφέρουν τὶς ὑπηρεσίες τους ἀνιδιοτελῶς, γιὰ νὰ προλαμβάνωνται νίλες καὶ συμφορὲς ἀπὸ τὴ λαίλαπα τῶν πυρκαϊῶν καὶ τὶς ἐπακόλουθες συμφορὲς τῶν κατολισθήσεων, τῆς ξηρασίας κ.λπ., κ.λπ. Αὐτοὶ οἱ νέοι ὄχι μόνο δὲν προσλαμβάνονται στὸ Πυροσβεστικὸ Σῶμα, ἀλλὰ οὔτε κἄν μηχανικὰ μέσα καὶ ἐξοπλισμὸ δὲν τοὺς διαθέτουν γιὰ νὰ μάχωνται ἐναντίον τῶν πυρκαϊῶν. . .
Γι’αὐτοὺς δὲν ὑπάρχει οὔτε σάλιο, ἀλλὰ γιὰ τὰ γένια τῶν κομάτων, τὸ μωαμεθανικὸ τέμενος καὶ τὸν ἐκμαυλισμὸ τῆς νεολαίας ὑπάρχουν ἄφθονα χρήματα. . .
2. Σάλιο δὲν ὑπάρχει καὶ γιὰ πληθώρα ἄλλων λίαν εὐαίσθητων καυτῶν κοινωνικῶν θεμάτων.
Παραδείγματος χάριν, παρ’ ὅλον τοῦ ὅτι τὸ Ἑλληνικὸ Σύνταγμα (βλ. Νόμος 3794 /2009,  ἄρθρο 39 παρ. 4) ἔδιδε τὴν δυνατότητα σὲ ἐκπαιδευτικοὺς μὲ ποσοστὸ ἀναπηρίας 67%
καὶ ἄνω, ὑπὸ προϋποθέσεις, νὰ διορίζωνται σὲ θέσεις ἐκπαιδευτικων ἀνεξαρτήτως Α.Σ.Ε.Π. καὶ πέραν τῶν ὁριζόμενων ὰπὸ τὶς σχετικὲς διατάξεις ποσοστῶν, ἔρχονται οἱ σοσιάλ-ληστὲς καὶ μὲ τὸ Νόμο 3848 /2010 ἄρθρο 9 παρ. 2 καταργοῦν αὐτὸ τὸ κοινωνικὸ εὐεργέτημα.
Σὲ ἕνα χρηστὸ κράτος δικαίου θὰ ἔπρεπε τοὺς ἔχοντες ἀναπηρία ἐκπαιδευτικοὺς νὰ τοὺς μετεκπαιδεύουν μὲ ταχύρρυθμα σεμινάρια καὶ νὰ τοὺς ἐντάσσουν στὴν ἐκπαίδευσι. Τέτοιες περιπτώσεις πρέπει νὰ τύχουν κάθε ὑποστηρίξεως.
3. Ἀντὶ νὰ ἀξιοποιοῦν καὶ τὸν στρατὸ, γιὰ νὰ προλαμβάνωνται λαίλαπες τῶν πυρκαϊῶν μαζὶ μὲ τὶς ἄλλες δυσμενεῖς συνθῆκες, ποὺ ἀκολουθοῦν μετὰ τὶς πυρκαϊές, κινδυνεύουν πολλὲς φορὲς καὶ τὰ στρατόπεδα καὶ οἱ ἴδιοι οἱ στρατιῶτες νὰ γίνουν παρανάλωμα πυρός, διότι ἰθύνοντες, πιστὰ ὄργανα τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων, ἔχουν διαλύσει ἀκόμη καὶ τὸν στρατό. . .
4. Ὡς γνωστόν, οἱ ὀργανώσεις μας κάθε ἔτος κάνουνπολιτιστικὲς ἐκδηλώσεις καὶ πέραν τῶν λίαν διαφωτιστικῶν- καὶ ἀνεπιθύμητων γιὰ τοὺς ἰθύνοντες ὁμιλιῶν- βραβεύομεν καὶ ἥρωας ἤθους, ἀρετῆς, εὐπρέπειας, εὐποΐας καὶ καρτερίας.
5. Τὸ 2008 ἐβραβεύσαμε μεταξὺ τῶν ἄλλων προσωπικότητων καὶ τοὺς ἐθελοντὲς πυροσβέστες καὶ τὰ θύματα τῶν πυρκαϊῶν.
6. Τότε οἱ ἐθελοντὲς πυροσβέστες δὲν ἦταν ὀργανωμένοι, ἐσχάτως ὅμως ὀργανώθησαν.
 Ἡ ὀργάνωσίς τους «Πανελλήνια Ἕνωση Ἐθελοντῶν Πυροσβεστικοῦ Σώματος», μᾶς ἔγραψε νὰ τοὺς συνδράμωμε, ὡς ἡ κατωτέρω ἀπὸ 7.7.2011 ἐπιστολή τους.
7. Ἐπειδὴ τὰ οἰκονομικά μας εἶναι λίαν περιορισμένα καὶ ὑπολογίζομε καὶ τὴν τελευταία δεκάρα ὡς κόρη ὀφθαλμοῦ, γιὰ νὰ δυνάμεθα νὰ πραγματοποιήσωμε τοὺς σκοπούς καὶ τὶς προοπτικὲς τῶν ὀργανώσεών μας, ἀναγκαζόμεθα καὶ ἐργαζώμεθα ἀπὸ βαθέων χαραμάτων μέχρι καὶ τὶς πρῶτες μεταμεσονύκτιες ὧρες ἐπὶ 365 ἡμέρες τὸ ἔτος παρὰ τὸ λίαν προκεχωρημένον τῆς ἡλικίας μας καὶ προπαντὸς ἐπισφαλὲς τῆς ὑγείας μας.
8. Ἀδυνατοῦντες, λοιπόν, νὰ συνδράμωμεν τοὺς ἀξίους κάθε ὑποστηρίξεως ἐθελοντὲς πυροσβέστες, ἀναρτοῦμε τὴν ἔκκλησί τους γιὰ βοήθεια καὶ παρακαλοῦμε ὅλους τοὺς εὐλαβεῖς καὶ μὲ ἐθνικὴ εὐσυνειδησία ἀναγνῶστες τοῦ περιοδικοῦ μας καὶ τῆς ἱστοσελίδος, καθὼς καὶ τοὺς ἀναγνῶστες τῶν δεκάδων ἄλλων σοβαρῶν ἱστοσελίδων, οἱ ὁποῖες ἀναρτοῦν θέματά μας, νὰ συνδράμωμε παντοιοτρόπως, ὅλοι μαζὶ τοὺς ἥρωες ἐθελοντὲς πυροσβέστες.
Διὰ κατανόησίν σας καὶ ἔμπρακτον εὐσυνείδητον γενναία συνδρομή σας θερμότατα εὐχαριστοῦμε ἐκ τῶν προτέρων.
ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΜΕ ΛΙΓΩΤΕΡΕΣ ΠΥΡΓΑΪΕΣ.
                                   
ΤΑ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΠΗΠΑ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΑΣ


http://www.fotgrammi.gr/

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Η ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΚΑΡΠΟΦΟΡΕΙ

ΑΠΟ ΤΟ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ" ΣΤΟ "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΣΟΥ"


Τι σημαίνει αγάπη

π. Ανδρέας Αγαθοκλέους
«Ευτυχισμένος ο άνθρωπος που τεμαχίζεται και προσφέρεται στους άλλους… Έχει καταλάβει ότι μέσα στην ιερουργία της αγάπης ο άνθρωπος κατά χάρη μελίζεται και δεν διαιρείται, εσθίεται και ουδέποτε δαπανάται. Έχει γίνει κατά χάρη Χριστός και έτσι η ζωή του τρέφει και ποτίζει τον αδελφό » Το πιο πάνω κείμενο είναι του Αρχιμ. Βασιλείου Ιβηρίτη από το βιβλίο του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου Βλάχου “Θεραπευτική αγωγή”. Είναι ένα μικρό κείμενο με μεγάλη σημασία. Δίνει το στίγμα της ευτυχίας που αναζητούμε όλοι.
Συνήθως θεωρούμε την ευτυχία ως κατάσταση που έχει πηγή το είναι μας, τον εαυτό μας. Όμως φαίνεται πως αυτό είναι πλάνη. Ξεγελιόμαστε από τον πόθο της και μπλεκόμαστε στον εγωκεντρισμό μας. Μάλιστα, είναι τέτοιο το μπλέξιμο που αρκετές φορές θεωρούμε τον εγωκεντρισμό ως αγάπη, γιατί κάνουμε πράγματα που εξωτερικά δείχνουν να προσφερόμαστε στους άλλους ή αισθανόμαστε ωραία ψυχολογικά όταν δείχνουμε ενδιαφέρον.
Ωστόσο, ο π. Βασίλειος αγγίζει το θέμα στην ουσία: Αγάπη σημαίνει θυσία του εαυτού μας. Σημαίνει διάλυση του είναι, αυτό το «απαρνησάσθω εαυτόν». Τότε αυτή η θυσία, κατά το μέτρο της θυσίας του Θεανθρώπου Κυρίου μας, γίνεται αιτία ανασυγκρότησης του είναι μας, ανάσταση και όντως Ζωή.
Πώς γίνεται να «τεμαχίζεσαι», να «μελίζεσαι», να «εσθίεσαι» από τους άλλους, να αφήνεσαι με άλλα λόγια στους «δημίους» σου και συγχρόνως να διατηρείς αναλλοίωτο το πρόσωπο σου; Γίνεται! Το γνωρίζουμε από το Χριστό, τους μάρτυρες, τους αγίους όλων των αιώνων, τότε και τώρα. Το γνωρίζουμε από την εμπειρία τους. Μπορούμε να το γνωρίσουμε από τη δική μας εμπειρία. Αν αφήσουμε την αγάπη και την προσκόλληση στον εαυτό μας, αν «κόψουμε το θέλημα μας» – κι ας φαίνεται ανθρώπινο και φυσικό – τότε μπορούμε να γνωρίζουμε στην πράξη τι είναι η αγάπη. Και γνωρίζοντάς την έρχεται η ευτυχία.
Η ελευθερία του καθενός μας καθορίζει την πορεία της ζωής του. Η όποια θυσία – προσφορά, για να έχει αποτέλεσμα χρειάζεται να γίνεται χωρίς πίεση εσωτερική ή εξωτερική, αλλά με βάση την επιθυμία να ζήσουμε αυτό το « κάτι άλλο» του κόσμου τούτου.
Ο κόσμος λέει «ο θάνατος σου η ζωή μου». Ο Χριστός λέει «ο θάνατος μου η ζωή σου». Το ένα η κόλαση, το άλλο η Βασιλεία του Θεού. Η επιλογή δική μας.

agiosvasileiospeiraiws.blogspot.com

ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΦΑΓΗΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


TV φαγητά-σκουπίδια ανοίγουν την όρεξη των παιδιών

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ διαπίστωσαν σε μελέτη στην οποία συμμετείχαν παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών ότι οι τηλεοπτικές διαφημίσεις για προϊόντα από ταχυφαγεία και για πρόχειρο φαγητό ανοίγουν την όρεξη των ανηλίκων για γλυκά και λιπαρά. Η επίπτωση είναι ιδιαίτερα εμφανής μεταξύ των παιδιών τα οποία παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεοπτικά προγράμματα, με τους επιστήμονες να προσδιορίζουν το χρονικό διάστημα της τηλεθέασης σε 21 ώρες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν την ώρα που πληθαίνουν στις ΗΠΑ οι συστάσεις των ειδικών για την απαγόρευση των διαφημιστικών μηνυμάτων με αντικείμενο τα φαγητά-σκουπίδια.
Σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων, στην οποία συμμετέχουν περίπου 65.000 επιστήμονες, επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή των παιδιών, που περνούν όλο και περισσότερες ώρες μπροστά από έναν τηλεοπτικό δέκτη είτε παρακολουθώντας προγράμματα είτε παίζοντας παιχνίδια, συμβάλλουν στην παχυσαρκία των παιδιών.
Η δαπάνη της αγοράς τροφίμων στις ΗΠΑ για διαφημίσεις που στοχεύουν σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 17 ετών, μέσω τηλεόρασης, διαδικτύου, βιντεοπαιχνιδιών και γραπτών μηνυμάτων, ανέρχεται σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με την αμερικανική ακαδημία τα ανήλικα γίνονται αποδέκτες σε ετήσια βάση από 5.000 έως 10.000 διαφημίσεων που αφορούν κυρίως προϊόντα ταχυφαγείων.


infokids


www.hamomilaki.gr

Αθέατος κόσμος και Σύγχρονη Φυσική


Αθέατος κόσμος και Σύγχρονη Φυσική (Β’ μέρος)

Posted by kantonopou at Ιουλίου 27, 2011
Στράτος Θεοδοσίου
Ένα από τα πλέον ανεξήγητα θεολογικά θέματα, το οποίο αποτελεί και σημείο αντιρρήσεων, έως και απορριπτικών ενστάσεων εκ μέρους της κλασικής φυσικής θεωρίας, υπήρξε η πίστη στην ύπαρξη ενός άλλου μη αισθητού «πνευματικού» κόσμου, το ίδιο, αν όχι περισσότερο αληθινού από τον κόσμο των ανθρώπινων αισθήσεων. Ο αόρατος, ή ορθότερα μη αισθητός αυτός κόσμος, σύμφωνα με τις απόψεις πολλών θεολογικών ρευμάτων, έπρεπε να συνυπάρχει με τον αισθητό κόσμο μας, αποτελώντας με αυτόν μια αδιαίρετη και άτμητη ενότητα.
Πάνω σ’ αυτά ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής κ. Hλίας Oικονόμου, στο βιβλίο του «Θεολογική Oικολογία» (1994) αναφέρει τα παρακάτω:
«O άκτιστος Θεός βουλήθηκε και η βούλησή του υλοποιήθηκε σε αισθητή και μη αισθητή Kτίση. Έτσι υπάρχουν οι εξής πραγματικότητες:
1. H πραγματικότητα του Άκτιστου Tριαδικού Θεού.
2. H πραγματικότητα της Kτίσεως ως αποτέλεσμα της θείας βουλήσεως, δηλαδή ως η πραγμάτωση του βουλήματος του Θεού που υποδιαιρείται σε:
α. Mη αισθητή Kτίση αθέατου μεγαλείου.
β. Σε αισθητή Κτίση τεραστίας διαστάσεως, εκτάσεως, όγκου, ποικιλίας και δυνάμεως.
γ. Σε μεικτή από αισθητό και μη αισθητό στοιχείο Kτίση, τον μέγα και μικρόν άνθρωπο, κατά τον Γρηγόριο τον Nύσσης».
Βεβαίως την προηγούμενη θεολογική άποψη περί υπάρξεως μιας μη αισθητής δημιουργίας, είχαν εκφράσει, με καθαρά επιστημονική διάθεση, οι Έλληνες θετικοί επιστήμονες της αρχαιότητας, προχωρώντας ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτούς ο κόσμος των αισθήσεων δεν αποτελούσε παρά μία ψευδαίσθηση, μια απατηλή δηλαδή εικόνα του πραγματικού μη αισθητού κόσμου.
Ο μη αισθητός κόσμος των προσωκρατικών φιλοσόφων
Η πρώτη νύξη περί της σχετικής μόνον αλήθειας των γεγονότων τα οποία γίνονται αντιληπτά μέσω των ανθρώπινων αισθήσεων, γίνεται από τον Ξενοφάνη ο οποίος αναφέρει: «Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει, ούτε θα μάθει ποτέ την αλήθεια για τους θεούς και για τα όσα λέγω, γιατί ακόμα κι αν τύχει κάποιος να πει την πλήρη αλήθεια, δεν το ξέρει, για όλα τα πράγματα υπάρχουν μόνο γνώμες» [Αποσπ. 34, Σέξτος, Προς Φυσικούς VII, 49 και 110 πρβ Πλούταρχος]. Και ακόμα: «Ας θεωρηθεί ότι τα πράγματα μοιάζουν με την αλήθεια» [Απόσμ. 35, Πλούταρχος, Συμποσιακά ζητήματα ΙΧ, 7, 746b].
Μια δεύτερη νύξη καταγράφεται στα λόγια του Ηράκλειτου ο οποίος φέρεται να λέγει: «Η αληθινή δομή των πραγμάτων συνήθως κρύβεται» [Απόσπ. 123, Θεμίστιος, Λόγοι 5, σελ. 69D]και ακόμα: «Ο αφανής δεσμός είναι ισχυρότερος από τον φανερό» [Απόσπ. 54, Ιππόλυτος, Ελ. ΙΧ, 9,5].
Εκτός όμως της προηγούμενης περικοπής ο Σέξτος αναφερόμενος στις απόψεις του Ηρακλείτου μας πείθει τελικά ότι ο μεγάλος θετικός φιλόσοφος είχε αντιληφθεί πλήρως την ψευδαίσθηση του κόσμου των ανθρώπινων αισθήσεών μας. Αναφέρει λοιπόν: Ο Ηράκλειτος επίσης πίστευε ότι ο άνθρωπος διαθέτει δύο όργανα για τη γνώση της αλήθειας, την αίσθηση και τον «λόγο». Από αυτά τη μεν αίσθηση θεωρούσαν απατηλή, παραπλήσια με τους προηγούμενους φυσικούς, δέχεται δε σαν κριτήριο τον «λόγο» [Σέξτος VII 126 (Ηράκλειτος Α16)]. Η λέξη «λόγος» στο σημείο αυτό έχει το προσωκρατικό της νόημα. Δηλαδή με τη λέξη «λόγος» περιγράφεται το αντίθετο του προϊόντος της αίσθησης, το «μη αισθητό». Ο όρος «λόγος» με την προηγούμενη έννοια χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα από τη χριστιανική θεολογία προκειμένου να προσδιορίσει την έννοια του Θεού, θεωρώντας τον μέσω αυτής της έκφρασης «μη αισθητόν».
Όμως και ο Παρμενίδης, όπως αναφέρει ο Διογένης ο Λαέρτιος και ο Σιμπλίκιος, είχαν μια ορθή άποψη για την ψευδαίσθηση του φυσικού κόσμου όπως αυτός συλλαμβάνεται μέσω των ανθρωπίνων αισθήσεων. Αναφέρουν ειδικότερα για τις απόψεις του Παρμενίδη: «Ο Παρμενίδης έλεγε ότι η φιλοσοφία είναι διττή: Η μία μορφή της είναι σύμφωνη με την αλήθεια, ενώ η άλλη κατά εικασία. Καθόρισε δε τον «λόγο» σαν κριτήριο, διότι οι αισθήσεις δεν είναι ακριβείς» [Διογένης ΙΧ 22 (Παρμενίδης Α1, 22]
«Οι άνδρες εκείνοι υπέθεταν δύο υποστάσεις: Τη μία του νοητού πραγματικού όντος, και την άλλη του γενομένου και αισθητού, το οποίο δεν καταδέχονταν να αποκαλούν απλά «oν» αλλά «νομιζόμενο ον». Δια τούτο λέγουν ότι η αλήθεια σχετίζεται με το πραγματικό oν, ενώ για το μεταβαλλόμενο oν (τα φυσικά πράγματα) υπάρχει μόνο εικασία». Ως «ον» στο σημείο αυτό νοούνται τα άτομα τα οποία κατά τον Δημόκριτο και Λεύκιππο ήταν οντότητες μη αισθητές (γυμνές από κάθε αισθητή ποιότητα), άρα αληθινές. Με τον όρο «νομιζόμενο ον» αναφέρονται τα «νομιζόμενα άτομα». Με λίγα λόγια δεν αντιλαμβανόμαστε τα άτομα (ον), αλλά κάτι που νομίζουμε ότι είναι άτομα (νομιζόμενο ον).
Οι απόψεις αυτές του Παρμενίδη περιγράφονται ολοκληρωμένα στο εξάμετρο ποίημά του, μεγάλα αποσπάσματα του οποίου διασώθηκαν από τον Σέξτο Εμπειρικό (προοίμιο) και τον Σιμπλίκιο.
Την ιδέα όμως της ψευδούς πραγματικότητας που δημιουργούν οι αισθήσεις μας, είχε σχηματίσει, σύμφωνα με τον Σέξτο Εμπειρικό, και ο Εμπεδοκλής: «Άλλοι ήσαν οι λέγοντες ότι κατά τον Εμπεδοκλή κριτήριο της αλήθειας δεν είναι οι αισθήσεις αλλά ο «ορθός λόγος». Του ορθού «λόγου» υπάρχουν δύο είδη, ο θείος και ο ανθρώπινος. Από αυτούς ο μεν θείος «λόγος» είναι ανέκφραστος (άρρητος), ο δε ανθρώπινος μπορεί να εκφραστεί» [Σέξτος VII 122 (Εμπεδοκλής Β1)].
Οι διατυπωμένες αυτές απόψεις, προγενέστερες του Δημοκρίτου, πιθανότατα αποτέλεσαν το αναγκαίο πρωτογενές υλικό πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο Δημόκριτος, αλλά και ο Λεύκιππος, προκειμένου να διατυπώσουν κάποιες πιο ολοκληρωμένες θέσεις πάνω στο εν λόγω θέμα, και αυτό προκειμένου να τεκμηριώσουν τη διατυπωθείσα ατομική θεωρία τους.
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις απόψεις του Δημόκριτου περί της «αλήθειας» της αισθητής Δημιουργίας, όπως αυτές μεταφέρονται από τους Σιμπλίκιο, Σέξτο, Γαληνό, Αέτιο και Αριστοτέλη.
1. Αλλά στους Κανόνες λέγει ότι υπάρχουν δύο είδη γνώσης, η μία μέσω των αισθήσεων και η άλλη μέσω της διάνοιας. Από αυτές, εκείνη που αποκτάται μέσω της διάνοιας την αποκαλεί γνήσια, αποδίδοντάς της αξιοπιστία για την εκφορά σωστής κρίσης, ενώ εκείνη που αποκτάται μέσω των αισθήσεων την ονομάζει νόθα, μη αναγνωρίζοντάς της το αλάθητο για τη διάγνωση του αληθινού. Λέγει κατά λέξη, «υπάρχουν δύο μορφές γνώσεις, μία γνήσια και μία νόθα. Στη νόθα ανήκουν όλα τα παρακάτω, η όραση, η ακοή, η οσμή, η γεύση, η αφή. Η άλλη μορφή γνώσης είναι γνήσια, που είναι ξέχωρη από αυτή (Δημόκριτος, απόσπ. 11, Σέξτος, Προς Φυσικούς VII, 138).
Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι ως νόθα ο Δημόκριτος αναγνωρίζει τη γνώση η οποία προκύπτει μέσω των αισθήσεων, τις οποίες αναφέρει με το όνομά τους.
Ένα δεύτερο ενδιαφέρον σημείο που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι περισσότεροι προσωκρατικοί φιλόσοφοι, μεταξύ των οποίων και ο Δημόκριτος, αναφέρονται στη νόηση, αναγορεύοντάς την σε μια έκτη αίσθηση, μέσω της οποίας μπορούμε να αντιληφθούμε τη μη αισθητή, αλλά υπαρκτή και αντικειμενική πραγματικότητα του φυσικού κόσμου. Ως εκ τούτου δεν θα φανεί πλέον παράδοξο αν επαναδιατυπώσουμε την άποψη ότι αν θέλουμε τους επόμενους αιώνες να αντιληφθούμε, ως αντικειμενική πραγματικότητα, τη φυσική και συμπαντική συγκρότηση, όπως αυτή εκφράζεται από τη σύγχρονη φυσική και αστροφυσική, θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τη νόησή μας αναγορεύοντάς την σε μια έκτη υπεραίσθηση.
2. Στα Κρατυντήρια (Αποδεικτικά στοιχεία), αν και είχε υποσχεθεί (ο Δημόκριτος) να αποδώσει στις αισθήσεις το κύρος της βεβαιότητας, ίσα ίσα βρίσκεται να τις καταδικάζει, γιατί λέγει: «Αλλά εμείς στην πραγματικότητα δεν συλλαμβάνουμε τίποτα το βέβαιο, παρά μόνο κάτι που αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση του σώματος και των πραγμάτων που μπαίνουν μέσα του και ασκούν πίεση πάνω του» [(Δημόκριτος, απόσπ. 9, Σέξτος, Προς Φυσικούς VII, 136)].
3. Και πάλι λέγει (απόσπ. 10) «Έγινε λοιπόν φανερό με πολλούς τρόπους ότι στην πραγματικότητα δεν συλλαμβάνουμε την πραγματικότητα δεν συλλαμβάνουμε πως είναι ή πως δεν είναι το κάθε πράγμα». Και στο Περί Ιδεών (απόσπ. 6): «Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει από αυτόν τον κανόνα ότι είναι χωρισμένος από την πραγματικότητα». Και πάλι (απόσπ. 7) «Και αυτό επίσης το επιχείρημα δείχνει ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τίποτα για κανένα πράγμα, αλλά για τον καθένα μας υπάρχει μια αναπλασμένη μορφή του, η πίστη». Και ακόμα (αποσπ.  «Ωστόσο, θα πρέπει να είναι φανερό ότι είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε πως είναι στην πραγματικότητα το κάθε πράγμα» [(Δημόκριτος, απόσπ. 10 και 6-8, Σέξτος, Προς Φυσικούς VII, 136)].
4. «Ο Δημόκριτος αναιρεί μερικές φορές αυτά που φαίνονται στις αισθήσεις και λέγει ότι κανένα από αυτά δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, παρά μόνο στη φαντασία των ανθρώπων» [(Δημόκριτος, απόσπ. 9, Σέξτος, Προς Φυσικούς VII, 135)].
5. «Επιπλέον, σε πολλά υγιή ζώα τα ίδια πράγματα φαίνονται αντίθετα από ότι σ’ εμάς, αλλά και ένας άνθρωπος δεν αισθάνεται πάντα με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα. Είναι λοιπόν άγνωστο πια από αυτά είναι αληθινά και πια ψεύτικα, γιατί τα μεν δεν είναι περισσότερο αληθινά από τα δε, παρά εξίσου. Γι’ αυτό ο Δημόκριτος λέγει ότι ή τίποτα δεν είναι αληθινό, ή (αν είναι αληθινό) είναι αφανές σ’ εμάς» [(Αριστοτέλης, Μετ. Γ5, 1009b7)].
6. «Άθλιε νου, αφού πήρες τις βεβαιότητές σου από εμάς (δηλαδή τις αισθήσεις) μας απορρίπτεις; Η απόρριψή μας είναι η κατάρρευσή σου» [(Δημόκριτος, απόσπ. 125, Γαληνός, Περί της ιατρικής εμπειρίας σ. 113, Walzer)].
Γιατί, όμως, αναφέραμε όλα τα προηγούμενα; Απλώς, για να δείξουμε ότι οι πολυσυζητημένες απόψεις περί της αντικειμενικής ύπαρξης ενός μη αισθητού κόσμου, δεν αποτελούν κάποιο καινοφανές εφεύρημα της χριστιανικής θεολογικής σκέψης. Μάλιστα, αν θέλουμε να ακριβολογήσουμε, η ύπαρξη του μη αισθητού κόσμου, τεκμηριώνεται τόσο άρτια από τους Έλληνες προσωκρατικούς φιλόσοφους, ώστε πολλά θα είχε κερδίσει η Χριστιανοσύνη από τη σύζευξή της με την αρχαιοελληνική αποδεικτική λογικής.
Ας δούμε όμως τι πιστεύει η σύγχρονη επιστημονική λογική για το θέμα αυτού του περίεργου μη αισθητού συμπαντικού χώρου.
Το περίεργο καινούργιο Σύμπαν
Ένα από τα πολυσυζητημένα προβλήματα της σύγχρονης κοσμολογίας είναι το αν το Σύμπαν μας είναι άπειρο, ή αν η άποψη αυτή αποτελεί απλώς μια ψευδαίσθηση. Η εικόνα του απείρου χώρου θα μπορούσε να διαμορφωθεί από το φαινόμενο της καμπύλωσης του φωτός, περισσότερες από μία φορές, έτσι ώστε σε κάθε περιέλιξη της ακτίνας του, να παρουσιάζεται και ένα νέο είδωλο κάθε γαλαξία. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργείτο η ψευδαίσθηση της απειρίας των συμπαντικών μορφών, όπως ακριβώς στην περίπτωση, της τοποθέτησης ενός αντικειμένου μέσα σε μια αίθουσα με πολλαπλούς καθρέφτες.
Ιδέες, όπως οι προηγούμενες οδήγησαν τη σύγχρονη αστροφυσική στο να διαμορφώσει την άποψη ότι ο συμπαντικός χώρος είναι ένα «δυναμικό» μέσον, το οποίο, αναλόγως της κατανομής μάζας μέσα σ’ αυτό, μπορεί να καμπυλωθεί με τρεις δυνατούς τρόπους, οι οποίοι περιγράφονται από τρεις διαφορετικές γεωμετρίες, αυτές του Ευκλείδη, του Lobatschewski και του Riemann. Στις περιπτώσεις αυτές το Σύμπαν αναφέρεται αντίστοιχα σαν επίπεδο, υπερβολικό ή σφαιρικό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι επειδή βρισκόμαστε μέσα στον χώρο του Σύμπαντος, η έννοια της καμπυλότητάς του δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή άμεσα μέσω των αισθήσεών μας. Το φαινόμενο αυτό ανιχνεύεται από παράγωγες ιδιότητες, όπως είναι η βαρυτική έλξη και οι γεωμετρικές παραμορφώσεις των ειδώλων.
Το παράδοξο όμως είναι ότι η γεωμετρία του Eυκλείδη, μπορεί να εφαρμοστεί με πολύ καλή προσέγγιση, σε πολύ μικρά κομμάτια ενός χώρου Lobatschewski ή Riemann. Eντούτοις η απόκλισή της από την αλήθεια γίνεται φανερή σε αστρονομική κλίμακα. Aυτό σημαίνει ότι η γεωμετρία του Eυκλείδη είναι μια οριακή περίπτωση της γεωμετρίας του Lobatschewski, η οποία με τη σειρά της αποδεικνύεται ότι είναι μια οριακή περίπτωση της γεωμετρίας του Riemann.
Εδώ όμως αρχίζουν τα παράδοξα για την κοινή ανθρώπινη λογική εφ’ όσον, όπως γνωρίζουμε σήμερα,οι αισθήσεις μας μπορούν να καταγράψουν και να συγκεκριμενοποιήσουν σχήματα που μορφοποιούνται μόνο μέσα σε χώρους μέχρι τριών διαστάσεων που περιγράφονται από την Eυκλείδεια γεωμετρία. Tα σχήματα τα οποία μορφοποιούνται μέσα σε χώρους, οι οποίοι περιγράφονται από μη Eυκλείδειες γεωμετρίες, όπως αυτές του Lobatschewski και του Riemann, ή σε Ευκλείδειους χώρους περισσότερων των τριών διαστάσεων δεν είναι δυνατόν να γίνουν αντιληπτά από τις ανθρώπινες αισθήσεις».
Επειδή λοιπόν η γεωμετρία του τετραδιάστατου χώρου της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας του Aϊνστάιν είναι μη Ευκλείδεια, μέσα στο Σύμπαν μας δεν θα έπρεπε να γίνονται αντιληπτές μέσω των αισθήσεών μας οι μορφές του συμπαντικού μας χώρου. Το ότι συνειδητοποιούμε τα σχήματα που μας περιβάλλουν, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι αισθήσεις μας έχουν την ιδιότητα, δημιουργώντας ιδεατές τομές στο συνεχές χωροχρονικό γίγνεσθαι του συμπαντικού χώρου, να καταγράφουν μόνο μικρά κομμάτια του μη Ευκλείδειου χώρου που μας περιβάλλει, τα οποία όπως αναφέραμε προηγουμένως, με μεγάλη ακρίβεια, συμπεριφέρονται σαν τρισδιάστατοι Ευκλείδειοι χώροι, αντιληπτοί από τις αισθήσεις μας.
Έτσι στην ουσία αυτό που αντιλαμβανόμαστε δεν είναι παρά η προβολική σκιά μη Ευκλείδειων μορφών και σχημάτων μέσα στον τρισδιάστατο Ευκλείδειο χώρο, ο οποίος δημιουργείται μέσω αυθαιρέτων τομών του συνεχούς και αδιαίρετου συμπαντικού χωροχρόνου, τον οποίον αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας.
Όπως αναφέρει και ο διάσημος φυσικός και αστρονόμος Τζων Άρτσιμπαλντ Γουίλερ: «Οι έννοιες του χρόνου και του χώρου, δεν αντιπροσωπεύουν τη φύση της πραγματικότητας, αλλά τις παραστάσεις της ανθρώπινης συνείδησης» (1967)Για το ίδιο θέμα ο γνωστός αστροφυσικός Sir Φρεντ Χόυλ διατυπώνει την άποψη ότι: «Τα πάντα υπάρχουν. Ό,τι υπήρξε κάποτε και ό,τι θα υπάρξει στο μέλλον, ενυπάρχει ήδη στο παρόν. Μόνο η συνείδησή μας κάνει τον διαχωρισμό και δημιουργεί το αίσθημα της ιστορικής ανακολουθίας και αυτό του περάσματος του χρόνου. Τα αισθήματα όμως είναι ψευδαισθήσεις δημιουργήματα της συνείδησής μας, του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο».
Τα προηγούμενα γεγονότα τονίζονται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο και από τον Michael Talbot στο βιβλίο του «Μυστικισμός και Σύγχρονη Επιστήμη» (1993). Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τη νέα φυσική μόνο να ονειρευτούμε μπορούμε τον πραγματικό κόσμο. Τον ονειρευόμαστε να υπάρχει μυστηριωδώς ορατός πανταχού παρών στον χώρο και σταθερός στον χρόνο. Παρ’ όλα αυτά συγκατατεθήκαμε ενσυνείδητα στην πλαστή δημιουργία μη λογικών, αραιών και αιώνιων διαλειμμάτων (τομών) της αρχιτεκτονικής του, έτσι ώστε να μπορέσουμε ίσως να δούμε κάποτε πόσο ψεύτικο είναι το αρχικό μας πλαίσιο».
Όπως αντιλαμβανόμαστε από τα προηγούμενα, η σύγχρονη φυσική αποδέχεται θεωρητικά την ύπαρξη ενός υπεραισθητού συμπαντικού, πραγματικού χώρου, όπως και η θεολογική σκέψη. Το γεγονός αυτό δεν είναι δυνατόν να το αντιληφθούν όσοι αγνοούν τη σύγχρονη φυσική και αστροφυσική και βρίσκονται προσκολλημένοι σε επιστημονικές απόψεις του περασμένου αιώνα.
Βιβλιογραφία
Στράτος Θεοδοσίου και Μάνος Δανέζης: «Στα Ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ». Εκδόσεις Δίαυλος, Αθήνα 2000.
Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου: «Το Σύμπαν που αγάπησα», Εκδόσεις Δίαυλος, Αθήνα 1999.
Corpus Hypercubus (Salvador Dali, 1954)
Ο πίνακας του Salvador Dali εκτίθεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και παρουσιάζει τον Εσταυρωμένο πάνω στο ανάπτυγμα ενός υπερκύβου που ομοιάζει με έναν κυβιστικό σταυρό. Στο έργο αυτό είναι φανερός ο υπαινιγμός για την πραγματική φύση του Θεανθρώπου. Το μυστήριο της θείας φύσης Του κρύβεται στο γεωμετρικό και φυσικό νόημα αυτού του σχήματος. Η φυσική υπόσταση του εσταυρωμένου Θεανθρώπου, ταυτιζόμενη με το ανάπτυγμα της προβολής ενός μη αισθητού τετραδιάστατου υπερκύβου, του κυβιστικού δηλαδή σταυρού, περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την υπεραισθητή φύση Του.
Η ανθρώπινη φιγούρα του Ιησού δεν αποτελεί, όπως και ο κυβιστικός σταυρός πάνω στον οποίο είναι εσταυρωμένος, παρά μια σκιά, μια ψευδαίσθηση της πραγματικής Του φύσης, η οποία εξελίσσεται στα πλαίσια ενός τετραδιάστατου μη Ευκλείδειου συμπαντικού χώρου, ενός χώρου του οποίου οι μορφές και τα σχήματα δεν γίνονται αντιληπτά από τις ανθρώπινες αισθήσεις. Ο μεγάλος ζωγράφος γνώστης των μαθηματικών, είχε αντιληφθεί πριν από όλους την πραγματική θέση του Ιησού μέσα στο συμπαντικό γίγνεσθαι.
http://www.pemptousia.com/2011/07/%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-/

Στον τελικό της υδατοσφαίρισης η γυναικεία ομάδα μας.



Μετά την νίκη επί της Ιταλίας με 14-11, η εθνική μας έχει εξασφαλίσει το χρυσό ή το αργυρό μετάλλιο. Στα τελικά θα αντιμετωπίσει την Κίνα.
Εύγε κορίτσια μας. Η συνεχής προσπάθειά σας και οι επιτυχίες σας να μας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.

Κατάλαβε επιτέλους η κυβέρνηση για τι πράγμα κατηγορείται;

26/07/2011
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Θα αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάκαμψη της Ελλάδας»: Η φράση ανήκει στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και προφέρθηκε την επομένη των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα.

Σχεδόν κανείς δεν της έδωσε την πρέπουσα σημασία. Αν σχολιάστηκε με κάποιον τρόπο, αυτός ήταν ειρωνικός.

Και όμως. Σ’ αυτή τη φράση συμπυκνώνονται τα αίτια της επί τουλάχιστον ένα χρόνο ταλαιπωρίας μας, που κατέληξε στον διεθνή οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας του 21ου αιώνα. (Τόχει φαίνεται η κακή η μοίρα μας – και ο ελληνικός κοτζαμπασισμός - να το παθαίνουμε αυτό μια-δυο φορές σε κάθε αιώνα).

Είναι και η φράση που αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους κατηγορείται η κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου προσωπικώς.

Ο πρωθυπουργός δεν χάνει ευκαιρία να παραπονείται ότι παραγνωρίζεται το έργο του, ότι αγωνίζεται για τη χώρα, ότι δίνει μάχες, ότι διαπραγματεύεται σκληρά και παρ’ όλα αυτά δέχεται επιθέσεις και σταυρώνεται καθημερινά.

Επιτέλους, τι δεν καταλαβαίνουν; Ότι η Γερμανία δεν ήταν διατεθειμένη να αναλαμβάνει βάρη και συγχρόνως να παρακολουθεί την στροφή της Αθήνας προς μια αμερικανοπροσηλωμένη πολιτική;

Ανήκω σ’ εκείνους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα όφειλε να έχει υποχρεώσει το Βερολίνο να τιμήσει τις υποχρεώσεις του και να επιστρέψει, με τους τόκους, το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο.

Ανήκω σ’ εκείνους που πιστεύουν ότι η Γερμανία δεν έχει πληρώσει για τα εγκλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αλλά εδώ υπήρξε μια εξαιρετικά προκλητική συμπεριφορά. Διότι η ελληνική πολιτική τάξη τα ξέχασε όλα αυτά, αμέσως μόλις άρχισαν να πέφτουν οι μίζες.

Επιπλέον, πρόκειται για μια συμπεριφορά που μαρτυρεί ότι μετά την άνοδό του στην εξουσία, ο κ. Παπανδρέου έκανε ό,τι μπορούσε για να οδηγηθεί η χώρα στο αμερικανικής επιρροής Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για το προδοτικό χρέος που συσσωρεύτηκε – και τώρα μεταφέρεται στις επόμενες γενεές – φταίει το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Αλλά για όσα συνέβησαν μετά τον Οκτώβριο του 2009, όταν μας έδιναν δάνεια και δεν τα παίρναμε, όταν δεν έγινε τίποτε για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών, όταν δεν αγγίχτηκε τρίχα της κεφαλής του πελατειακού, συντεχνιακού κράτους, ευθύνεται αποκλειστικά ο κ. Παπανδρέου.

Μπορεί την επομένη της αποκάλυψης από την «Ελευθεροτυπία» σχετικά με το δάνειο που ήταν πρόθυμη να δώσει η Μόσχα να συνομίλησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά ποτέ δεν απάντησε αν πράγματι σε εκείνη τη συνάντησή τους, λίγο πριν καταλήξουμε στο ΔΝΤ, του έκανε ή όχι νύξη για το δάνειο.

Ποτέ δεν μάθαμε γιατί δεν πήραμε τα δάνεια από τους Σουηδούς, τους Κινέζους και όποιον άλλο, να έχουμε να πορευόμαστε και συγχρόνως να κάνουμε και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να εκμεταλλευτούμε τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας, να αλλάξουμε χωρίς να μας το επιβάλουν οι ξένοι.

Ποτέ δεν μάθαμε γιατί πάγωσαν όλα τα ενεργειακά σχέδια, ποιος κινούσε τα νήματα, ποιος έδινε τις εντολές.

Έπρεπε να φθάσουμε στην καταστροφή, να χρεοκοπήσουμε, να τεθούμε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο για να γίνει αντιληπτό ότι η Γερμανία δεν θα επέτρεπε δερβέναγες στις ενεργειακές της ανάγκες.

Έχοντας λάβει την απόφαση να κλείσει όλα της τα πυρηνικά εργοστάσια ως το 2020, έχοντας δει να καταστρέφεται η ενεργειακή επένδυσή της στη Σαχάρα εξαιτίας της απόφασης να κηρυχθεί ξαφνικά πόλεμος – τον θυμάστε; Συνεχίζεται! – κατά της Λιβύης, κάτι έπρεπε να κάνει, δε νομίζετε;

Τυχαία η κ. Μέρκελ πραγματοποίησε επίσκεψη – αστραπή στην Κύπρο, μόλις η Λευκωσία καθόρισε την ΑΟΖ; Τυχαία επισκέφθηκε την Πράσινη Γραμμή, δείχνοντας αποτροπιασμό για το τελευταίο τείχος στον κόσμο; Μόνο και μόνο λόγω της προέλευσής της από την πρώην Ανατολική Γερμανία;

Τι δεν καταλαβαίνετε, λοιπόν; Ή καλύτερα, τι πιστεύετε ότι δεν καταλαβαίνουμε;

Η κατηγορία είναι σαφής: Η κυβέρνηση σκόπιμα απέφυγε να βρει αμιγώς ευρωπαϊκή λύση – με τα αναγκαία ανταλλάγματα, αλλά και με επενδύσεις που θα είχαν έλθει έκτοτε στη χώρα – και μας οδήγησε σιδηροδέσμιους στα χέρια των τοκογλύφων.

Η «λύση» που δόθηκε δεν ήταν λύση. Όταν, τον Απρίλιο του 2010, πήραμε το περίφημο δάνειο των 110 δις ευρώ (που δεν το έχουμε πάρει ακόμη και ήδη παίρνουμε καινούργιο επιβαρύνοντας τις επερχόμενες γενεές), το ίδιο το ΔΝΤ είχε υπολογίσει πως οι δανειακές ανάγκες της χώρας μας για την περίοδο 2010 – 2015 θα ήσαν 387 δις ευρώ.

Επομένως, ξαναρωτώ: Πού θα βρίσκαμε τα άλλα 277, αφαιρουμένων των 110; Το αδιέξοδο υπήρχε πριν ακόμη συμφωνήσουμε στο Μνημόνιο.

Και φάνηκε, έναν χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2011, όταν διαπιστώθηκε πως ο λογαριασμός δεν βγαίνει και έπρεπε να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο.

Αλλά και πάλι, πολύ σύντομα, διαπιστώθηκε πως ούτε αυτός ο λογαριασμός έβγαινε και πηγαίναμε κατευθείαν για χρεοκοπία (που ουσιαστικά έχει συμβεί).

Και αυτή τη φορά, όμως, ο κ. Παπανδρέου έδειχνε διατεθειμένος να αποδεχθεί την χρεοκοπία, αρκεί να μην αλλάξει την πολιτική του.

Αυτό μας έλεγαν μέχρι δυο μέρες πριν από τη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου. Ότι θα πάμε σε επιλεκτική χρεοκοπία, που δεν είναι κακό πράγμα και δεν πρέπει να μας τρομάζει και ο κλειδούχος θα αλλάξει τις ράγες των τρένων και θα υπάρξει μια στάση πληρωμών για δύο εβδομάδες και άλλα τέτοια.

Μόνο όταν βάλαμε τις φωνές και κατάλαβαν πως τα πράγματα θα έπαιρναν πολύ άσχημη τροπή αν η χώρα έκανε στάση πληρωμών, πήγαν στην Ευρώπη και δέχθηκαν πως δεν είναι δυνατόν αλλού να τρως και να πίνεις και αλλού…

Τι δεν καταλαβαίνετε, λοιπόν; Τι κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε; Τι νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουμε;

Ότι έπρεπε από την αρχή να ανοίξετε τη χώρα για ευρωπαϊκές επενδύσεις και να μην παίζετε παιχνίδια που η Ευρώπη δεν θα ανεχόταν, καθώς μαθηματικά θα οδηγούσαν στη διάλυσή της;

Επιτέλους, οφείλετε να ανοίξετε τα αυτιά σας και να ακούσετε αυτό που στην Ελλάδα αποτελεί κοινό μυστικό.

Τότε θα καταλάβετε για τι πράγμα κατηγορείστε…

Τότε θα καταλάβετε ότι είχαμε από την αρχή καταλάβει…


Σχόλιο
Δεν υπάρχει στην χώρα μας κομματική-πολιτική κίνηση που να μην είναι κατευθυνόμενη από ξένα συμφέροντα.